Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Σε βαρύ κλίμα συνεδρίασε η ΚΕΔΕ για διαθεσιμότητα και κινητικότητα

Την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, οπότε θα τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, πρότεινε κατά την έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης, Κ. Ασκούνης.
Συγκεκριμένα, πρότεινε να λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικές δομές, με εξαίρεση την Τρίτη, 16 Ιουλίου, παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου.
Ειδικά στους τουριστικούς δήμους θα δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσουν κατά βούληση εάν θα κλείσουν ή όχι τις δομές τους. Την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΚΕΔΕ προτείνει συγκέντρωση αιρετών και πορεία προς τη Βουλή.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Παρουσιάστηκαν οι "Βάκχες" με τον Σάκη Ρουβά

Τη γενική δοκιμή - πρόβα τζενεράλε, παρουσία κοινού, έκαναν οι "Βάκχες" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδηστο Ευρυπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας , με το Σάκη Ρουβά στο ρόλο του Διονύσου. 
 

Εκδηλώσεις καλοκαιριού απ΄το Αγέρι... στο Σέλι


Έτοιμο το πρόγραμμα, ο καιρός να στρώσει και όλοι στο Σέλι...

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Δήμαρχος Βέροιας: Τι θα στερηθούμε με την πιθανή κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας


Σύμφωνα με τοποθέτηση της δημάρχου Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, η σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, επιχειρείται για ακόμη μια φορά να περάσει στην κοινή γνώμη ως μια πράξη εξορθολογισμού των δημοσίων δαπανών και ορθότερης ανακατανομής αρμοδιοτήτων.
Η κ. Ουσουλτζόγλου συνεχίζει:
«Με τα γνωστά επιχειρήματα που διασπείρονται συστηματικά η Δημοτική Αστυνομία εμφανίζεται και σ’ αυτή την περίπτωση ως ένα άντρο βολεμένων υπαλλήλων που δεν είναι χρήσιμοι σε τίποτα. Παρ’ όλα αυτά, επιδίδεται σ’ έναν άνισο αγώνα καθημερινά.   
Αποκρύπτουν έτσι τις πραγματικές αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και τη χρησιμότητα της λειτουργίας του θεσμού, για να μη γνωρίζει ο μέσος πολίτης το τεράστιο κενό που θα δημιουργηθεί με την κατάργηση του θεσμού χάριν της αδηφάγου όρεξης της Τρόικας να οδηγήσει τους πολίτες της Ελλάδας σε ολοκληρωτική εξαθλίωση.
Ως Δήμαρχος οφείλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ώστε να αναρωτηθούμε όλοι μαζί ποια υπηρεσία θα ασχοληθεί μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας με όσα ορίζει ο νόμος ως αρμοδιότητές της και αφορούν μεταξύ άλλων τα εξής:   

Εργασίες στο Σέλι...καιρός ήταν




Μόνο θετικά μπορεί να σχολιάσει κάποιος τις εργασίες που γίνονται στο Σέλι. Μετά από καταγγελίες για τα έργα αποχέτευσης που άφησαν ανοικτούς και επικίνδυνους δρόμους, ήρθε η ώρα για την αποκατάσταση τους.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Παύλος Παυλίδης... επιστολή για την παραχώρηση του γηπέδου

Το ΝΠΠΔ Δ. Βέροιας που είναι υπεύθυνο και για τον αθλητισμό, σε συνεδρίαση του αποφάσισε την παραχώρηση του γηπέδου στην ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ για μια σειρά από λόγους και αιτίες. Επιχειρήσαμε να λύσουμε ένα πρόβλημα που σέρνετε επί σειρά ετών και που είναι δύσκολο για πολλούς λόγους. Ήδη με την ΠΑΕ Βέροια είμαστε στα δικαστήρια από κοινού για να λύσουμε προβλήματα ετών που κληρονομήσαμε.

Όταν δεν υπάρχουν χρήματα έπειτα από σαφή δήλωση του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Καγκελιδη Αντώνη, για την ανακατασκευή χλοοτάπητα, πυρασφάλειας, κερκίδων, τουαλετών, συντήρησης, κλπ αλλά και γενικώς αδειοδοτησης του για την διεξαγωγή αγώνων. Κι όταν όλα επιδεινώνονται με την έλλειψη προσωπικού, προσπαθείς να βρεις την βέλτιστη λύση για να κερδίσει ο Αθλητισμός, η πόλη, ο Δήμος. Όποιος λογικός δεν εθελοτυφλεί και δεν κάνει πολιτική και βάλει κάτω στοιχεία και νούμερα εύκολα θα διαπιστώσει το τι συμφέρει στο Δήμο και το τι διαφέρει η σημερινή κατάσταση από αυτήν αύριο.


Κτίριο του Ο.Τ.Ε.... στο Σέλι


Κτίριο του Ο.Τ.Ε., στο Σέλι... μόνιμα κλειστό, κλειδωμένο. Ποιά αλήθεια η χρησιμότητα του και μάλιστα σε τόσο κεντρικό σημείο;


Παναγία η Σελιώτισα



Ανακοινώθηκαν οι παρατάσεις για το Ε9 του 2013

Σύμφωνα με την ΠΟΛ.1159/28.6.2013 για τις μεταβολές του 2012 (ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους οι υπόχρεοι την 1.1.2013) ισχύουν οι παρακάτω προθεσμίες :


1. Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2013, παρατείνεται μέχρι και τη 15η Σεπτεμβρίου 2013.

2. Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων νομικών προσώπων (Ε9) έτους 2013, παρατείνεται μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου 2013.




Γιορτή των Αγίων Αποστόλων στο Σέλι...

Με μια ανακαινισμένη (εξωτερικά) εκκλησία, με καινούργια λευκά μάρμαρα μπροστά στο Ιερό, με αρκετό κόσμο και με το καλοκαίρι να μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας, γιόρτασαν οι Σελιώτες την γιορτή των Αγίων Αποστόλων.

Με διάθεση αλλά και με πολλά αυτοκίνητα στον αύλειο χώρο της εκκλησίας...

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Η Ελλάδα όπως δεν την έχετε φανταστεί! - Μαγικές φωτογραφίες

Γνωρίζετε ότι στην Ελλάδα βρίσκονται η Ευρώπη, η Αφρική, η Ασία και η Αμερική μαζί; Μήπως έχετε επισκεφθεί ήδη τον Άρη, την Αφροδίτη, τη Σελήνη και δεν το γνωρίζετε;
Στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε όλον τον πλανήτη κάπου δίπλα σας... Μπορείτε να βρείτε και άλλους πλανήτες κάπου δίπλα σας...

Η ευφάνταστη και πρωτοποριακή καμπάνια που ξεκίνησε ο φωτογράφος Άρης Καλογερόπουλος, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες πολλών φωτογράφων από όλον τον κόσμο, προκαλεί έκπληξη και μας κάνει να δούμε τη χώρα μας με άλλο μάτι.

Meet the world in Greece γιατί μόνο στην Ελλάδα...

...μπορούν να συναντηθούν όλες οι εποχές στην ίδια περιοχή: Πήλιο


Φόρος σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα με 33 συντελεστές

Μια ...ανάσα πριν από την οριστική συμφωνία για την φορολογία των ακινήτων βρίσκονται το οικονομικό επιτελείο και η τρόικα .
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι εκπρόσωποι της τρόικας στη χθεσινή σύσκεψη με τον Γιάννη Στουρνάρα άναψαν το “πράσινο φως” στο τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη επιβολή του Ενιαίου Φόρου σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα από την1η Ιανουαρίου του 2014 με “πλέγμα” 33 συντελεστών χωρίς αφορολόγητο όριο και αποσύνδεση από την ΔΕΗ .
Ταυτόχρονα έκαναν αποδεκτή την πρόταση του υπουργείου το φετινό “χαράτσι” μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ να εισπραχθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις και όχι σε τέσσερις όπως επέμεναν αρχικά οι δανειστές, επικαλούμενοι “τρύπα” 400 εκατ. ευρώ στα έσοδα.


Φωνές και ένταση στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Φωνές, ένταση και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί σημάδεψαν και την χθεσινή, τελευταία επί της ουσίας, ημέρα συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να προστεθεί και το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου στο κατηγορητήριο, αλλά και να παραταθούν οι εργασίες της προκειμένου να φτάσει στα χέρια των μελών της το πόρισμα του ΣΔΟΕ για το σύνολο των 2.062 καταθετών της λίστας και το πόρισμα των Ιρλανδικών αρχών για το ποια φυσικά ή νομικά πρόσωπα κρύβονται πίσω ομόλογο των 562 εκατ. δολαρίων του χαρτοφυλακίου του Σάμπι Μυωνή, άναψε για άλλη μια φορά τα αίματα.
Πρωταγωνιστές της νέας, αλλά τελευταίας κόντρας ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο οποίος ήταν ένας εκ των δύο βουλευτών που αντικατέστησε τον 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη μετά την υπουργοποίησή τους.
Οι διάλογοι που ακολουθούν αποτυπώνουν το κλίμα που επικράτησε στην συζήτηση:

Πώς θα δηλώνονται οι τόκοι των καταθέσεων στη φορολογική δήλωση


Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠ. ΟΙΚ.  ΠΟΛ. 1155/26.6.2013 "Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων" (άρθρο 3 παρ. 2), είναι υποχρεωτική η αναγραφή όλων των εισοδημάτων του φορολογουμένου ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους, καθώς και των απαλλασσόμενων από το φόρο εισοδημάτων. Για τα αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα αναγράφεται και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς κατά περίπτωση φόρος.
Στις περιπτώσεις κοινών λογαριασμών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (κάθε μορφής στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) υπάρχει υποχρέωση δήλωσης των ποσών των τόκων καταθέσεων που αναλογούν στους πραγματικούς δικαιούχους οι οποίοι καθορίζονται με βάση τις πραγματικές περιστάσεις. Ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. έχει, σε κάθε περίπτωση, την διακριτική ευχέρεια να κρίνει διαφορετικά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κου Θεοχάρη οι τόκοι θα προ συμπληρωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες στους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης του πρώτου δικαιούχου του λογαριασμού.
Ωστόσο, θα μπορούν όλοι οι δικαιούχοι ανάλογα με το ποσό των τόκων που τους αντιστοιχεί να διορθώσουν και να συμπληρώσουν τους ανάλογους κωδικούς κατά την διάρκεια συμπλήρωσης της δήλωσης .