Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Σότσι 2014: Οι σικ και οι... κιτς στολές για την τελετή έναρξης


Σότσι 2014: Οι σικ και οι... κιτς στολές για την τελετή έναρξης

Μπορεί ευλόγα να σκέφτεστε ότι το λευκό θα να είναι το κυρίαρχο χρώμα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, αλλά οι φωτογραφίες, που διέρρευσαν από τις επίσημες στολές των εθνικών ομάδων, δείχνουν το αντίθετο!
Εκτός από την ευγενή άμιλλα, που θα επιδείξουν στις χιονισμένες πλαγιές και τα παγοδρόμια, οι αθλητές, όπως φαίνεται, συναγωνίζονται και για την ενδυματολογική υπεροχή, μέσα από μια σειρά από αλλόκοτες εμφανίσεις.
Μάλιστα, τα κοστούμια των εθνικών ομάδων έχουν δημιουργηθεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, από σχεδιαστές υψηλού προφίλ, οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να αφήσουν το δικό τους ανεξίτηλο σημάδι στους Αγώνες.
Ακόμη και οι ίδιοι οι διοργανωτές έχουν βάλει τη δική τους πινελιά. Οι αθλήτριες θα φορούν δερμάτινα παλτά, με γούνινο τελείωμα στα εθνικά χρώματα της χώρας. Στην κόκκινη απόχρωσή τους, παραπέμπουν στον Άγιο Βασίλη (φωτ).

Ιδού η πασαρέλα της τελετής έναρξης και τα συμπεράσματα δικά σας.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Αλλαγή σκυτάλης στον Τ.Ο. Σελίου... νέο Δ.Σ.

Έπειτα από τις προκαθορισμενες αρχαιρεσίες την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 το νεοεκλεγέν συμβούλιο του Τουριστικού Ομίλου Σελίου συγκροτήθηκε σε σώμα και προέβει στην κατανομή των αξιωμάτων η οποία έχει ως εξής:






Πρόεδρος: Σωτήριος Πιτούλιας
Αντιπρόεδρος: Παύλος Γώτας
Γεν.Γραμματέας: Κωνσταντίνος Γεωργιάδης
Ταμίας: Στέριος Γουτσίκας
Ειδ.Γραμματέας.ΜΜΕ: Αναστάσιος Λαδόπουλος
Υπ.Δημ.Σχέσεων: Δημήτριος Μητρούλας
Υπ.εκδηλώσεων: Σωτήριος Μπαρμπαρούσης

Η νέα διοίκηση του (Τ.Ο.Σ) ευχαριστεί όλα τα μέλη και τους φίλους που συμμετείχαν στις εκλογές και υπόσχεται σύντομα να κάνει γνωστό το πλάνο δράσεων του συλλόγου για περισσότερες δράσεις, πολιτισμό, αλληλεγγύη, ανάπτυξη και τουρισμό για το Σέλι.

ΗΠΑ: Αυτός θα ήταν ο διάδοχος του Ομπάμα σε περίπτωση τρομοκρατίας!


ΗΠΑ: Αυτός θα ήταν ο διάδοχος του Ομπάμα σε περίπτωση τρομοκρατίας!Ο υπουργός Ενέργειας Ερνεστ Μονίζ είναι ο μόνος υπουργός της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα που δεν ήταν παρών στην ομιλία του αμερικανού προέδρου για την κατάσταση της Ενωσης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα, ο Ερνεστ Μονίζ βρισκόταν σε μυστική τοποθεσία, όπως γίνεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της ετήσιας προεδρικής ομιλίας στο Κονγκρέσο με έναν από τους υπουργούς της αμερικανικής κυβέρνησης.

Κατά χιλιάδες οι Ιταλοί περικυκλώνουν τη Σκάλα του Μιλάνου για το τελευταίο αντίο στον μαέστρο Αμπάντο


Πρωτόφαντες εικόνες: Κατά χιλιάδες οι Ιταλοί περικυκλώνουν τη Σκάλα του Μιλάνου για το τελευταίο αντίο στον μαέστρο Αμπάντο [εικόνες]
Προκαλούν δέος - και κατά κάποιον τρόπο - ελπίδα, οι εικόνες των χιλιάδων πολιτών που έσπευσαν να περικυκλώσουν το ιστορικό θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου. όχι για να διαμαρτυρηθούν, αλλά για να αποχαιρετήσουν τον κορυφαίο διευθυντή ορχήστρας, Κλαούντιο Αμπάντο που απεβίωσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα...

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Χρυσοχοΐδης προς αγρότη: "Αυτά είναι χρυσαυγίτικα, πρόσεχε λίγο"!

Με την φράση αυτή απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε αγρότη στην Αιτωλοακαρανία, που του επιτέθηκε φραστικά. Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων βρέθηκε στην περιοχή για να εγακινιάσει τη σήραγγα του Προφήτη Ηλία της Ιονίας Οδού. 
Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι αγρότες της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν προς τον υπουργό, καθώς δεν έχουν λάβει ακόμη τις αποζημιώσεις από τις απαλλοτριώσεις γης για την κατασκευή του έργου. 

Σότσι 2014: H ελληνική αποστολή για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες


Η 24χρονη πρωταθλήτρια του σκι αντοχής, Παναγιώτα Τσακίρη 
Η 24χρονη πρωταθλήτρια του σκι αντοχής, Παναγιώτα Τσακίρη, θα είναι η σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στις 7 Φεβρουαρίου στο Σότσι. Την απόφαση επιλογής της έλαβε σήμερα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Στους χειμερινούς Ολυμπιακους Αγωνες 2014 θα μετάσχουν συνολικά επτά Έλληνες αθλητές, πέντε άνδρες και δύο γυναίκες. Η Τσακίρη θα λάβει μέρος για τρίτη φορά στην καριέρα της στο κορυφαίο ραντεβού των χειμερινών σπορ. Στην αποστολή μετέχουν οι: Μασιμιλιάνο Βαλκαρέτζι (19 ετών, αλπικό σκι), Κωνσταντίνος Συκαράς (30 ετών, αλπικό σκι), Σoφία Ράλλη (26 ετών, αλπικό σκι), Παναγιώτα Τσακίρη (24 ετών, δρόμος αντοχής), Απόστολος Αγγελής (21 ετών, δρόμος αντοχής - δίαθλο), Νικόλας Πολυχρονίδης (25 ετών, άλμα με σκι) και Αλέξανδρος Κεφαλάς (30 ετών, σκέλετον).

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής είναι ο Βασίλης Κατσώρας και προπονητές οι Τιμολέων Τσουρέκας, Στέργιος Πάππος και Κρίστιαν Μίλερ.

Στάχτη έγινε το σπίτι του Μποτέρο και της Ελληνίδας συζύγου του


Στάχτη έγινε το σπίτι του Μποτέρο και της Ελληνίδας συζύγου του
Πυρκαγιά ξέσπασε στο σπίτι του διάσημου Κολομβιανού καλλιτέχνη Φερνάντο Μποτέρο.
Τόσο ο ίδιος όσο και η Ελληνίδα σύζυγος του είναι καλά στην υγεία τους.
Η φωτιά κατέστρεψε το 70% της κατοικίας του που βρίσκεται κοντά στο Μεντεγίν, όπως μετέδωσαν τα κολομβιανά μέσα ενημέρωσης.
Η οικογένεια του καλλιτέχνη άναψε φωτιά που πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις για άγνωστο λόγο.

Νέα Διοίκηση στον Τουριστικό Όμιλο Σελίου

 Νέα Διοίκηση στον Τουριστικό Όμιλο Σελίου
Με την συμμετοχή 50 περίπου μελών έγινε την Κυριακή στο καφενείο των αδελφων Γουτσίκα στην Βέροια η Γενική Συνέλευση  του Τ.Ο Σελίου, όπου αναδείχθηκε νέο, πραγματικά νέο Δ.Σ αφού τα 7 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη είναι απο την νεολαία  του Χωρίου  και όλοι περιμένουν καλύτερες μέρες για το πανέμορφο Σέλι.
Στην αρχή της συνέλευσης ο απερχόμενος πρόεδρος Στέργιος Κύρτσιος έκανε τον απολογισμό της Διοίκησης και ζήτησε απο όλους να στηρίξουν το νέο Δ.Σ για να μπορέσει το Σέλι να πάει μπροστά 
Τα τακτικά μέλη που εκλέχθηκαν είναι οι εξής.  
Γεωργιάδης Κώστας, Γουτσίκας Στέργιος Γώτας Παύλος, Λαδόπουλος Τάσος, Μητρούλας Δημήτρης, Μπαρμπαρούσης Σωτήριος,  Πιτούλιας Χρ. Σωτήριος.
Αναπληρωματικοί οι κ.κ Σάκης Τόπης και Κότσυφας Δημήτρης. 
Εξελεκτική επιτροπή οι κ.κ Στέργιος Κύρτσιος, και Γιώργος Μπιλέκας αναπληρωματικός ο κ. Χρ. Πιτούλιας.

Διακήρυξη Ενεργών Πολιτών για τον Δήμο Βέροιας


Τη διακήρυξη της Δημοτικής Κίνησης "Ενεργοί Πολίτες για τον Δήμο Βέροιας – Ανατροπή Τώρα" ανακοίνωσαν οι Ενεργοί Πολίτες, ενόψει δημοτικών εκλογών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διακήρυξη στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ και οι Ανένταχτοι  αριστεροί πολίτες, καθώς και 213 πολίτες που υπογράφουν και στηρίζουν την κίνηση (η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται).


Διακήρυξη

Ενεργοί πολίτες για το Δήμο της Βέροιας                    

Ανατροπή τώρα στο Δήμο Βέροιας

Μπορούμε… Τώρα!                                                                                                                                                                                                            

Φρέσκο χιόνι… στα χιονοδρομικά κέντρα


Φρέσκο χιόνι… στα χιονοδρομικά κέντρα
Χιονίζει ήδη στο Πισοδέρι της Φλώρινας, ενώ σταδιακά χιονοπτώσεις θα επικρατήσουν σε όλα τα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας. Για τον λόγο αυτό, όσοι αποφασίσουν να μεταβούν στα βουνά θα πρέπει να έχουν μαζί τους απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς η κατάσταση των δρόμων μπορεί να αλλάξει.

Η Βασίλισσα κινδυνεύει να μείνει απένταρη


Η Βασίλισσα κινδυνεύει να μείνει απένταρη
Δύσκολοι καιροί ακόμη και για πρίγκιπες και βασιλιάδες. Η Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, Ελισάβετ κοντεύει να μείνει απολύτως απένταρη! Όπως αναφέρει έκθεση της Βουλής των Κοινοτήτων (βρετανική Βουλή), η Βασίλισσα έχει στη διάθεση της μόλις (!) ένα εκατομμύριο λίρες να ξοδέψει. Εντάξει, μεγάλο το ποσό βεβαίως για εμάς τους κοινούς θνητούς, αλλά για τη βρετανική βασιλεία πρόκειται για ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών.
Όπως αναφέρει η έκθεση, οι σύμβουλοι της Ελισάβετ δεν μπορούν να τη συγκρατήσουν με τίποτε στις σπατάλες της και τα οικονομικά του παλατιού βρίσκονται προ ενός ηχηρού κραχ.

Κόκκινα δάνεια: Αυστηρές οδηγίες στις τράπεζες για τη συμπεριφορά τους


Κόκκινα δάνεια: Αυστηρές οδηγίες στις τράπεζες για τη συμπεριφορά τους
Αυστηρούς κανόνες σχετικά με τη συμπεριφορά που θα πρέπει να επιδεικνύουν οι τράπεζες έναντι των οφειλετών με δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, θα περιλαμβάνει ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών που θα εκπονήσει η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως επισημαίνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Στον Κώδικα Δεοντολογίας θα αξιοποιούνται οι ορισμοί του "συνεργάσιμου δανειολήπτη" και των "εύλογων δαπανών διαβίωσης", προκειμένου να υπάρχουν λύσεις αναδιάρθρωσης των δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση πληρωμής.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη για το ενδεχόμενο να εκδοθούν κατευθυντήριες οδηγίες από την Τράπεζα της Ελλάδος προς τους δικαστές για την αντιμετώπιση των "κόκκινων" δανείων.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Έλληνας σκιερ αγνοείται στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας


Έλληνας σκιερ αγνοείται στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας

Ένας Έλληνας τουρίστας αγνοείται στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, στα βουνά του Πιρίν, όταν παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα.
 Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite", οι δυο τους έκαναν διακοπές στο τουριστικό θέρετρο του Μπάνσκο και, παρά τις προειδοποιήσεις για υψηλό κίνδυνο χιονοστιβάδων, βγήκαν από την προκαθορισμένη ζώνη για τους σκιέρ.
Σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα, ένα ακόμη άτομο που ήταν μαζί του διεσώθη.

Αναβάλλονται οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές;

Αναβάλλονται οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές;
Ανοιχτό φαίνεται να είναι - κατά ορισμένες πληροφορίες - το ενδεχόμενο μετάθεσης των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
Το σενάριο της μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών για το φθινόπωρο του 2014 ή και για το φθινόπωρο του 2015 επαναφέρουν κυβερνητικές πηγές μιλώντας στην aftodioikisi.gr.  Βασικό επιχείρημα που ξανάπροβάλλεται είναι ότι κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη η πραγματοποίηση τριπλών εκλογών. «Δεν τις αντέχει το κράτος» αναφέρει χαρακτηριστικά ενημερωμένη κυβερνητική πηγή που σημειώνει ότι «ούτε οι κάλπες δεν επαρκούν»!

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Πολυτελή ξενοδοχεία σε δημοφιλή θέρετρα σκι

Δέκα πολυτελή ξενοδοχεία σε δημοφιλή θέρετρα σκι

Από το Άσπεν μέχρι το Σαιντ Μόριτζ και την Cortina, η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει δέκα πολυτελή ξενοδοχεία σε απόσταση αναπνοής από τα διασημότερα θέρετρα σκι.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Περπάτησε 9 μέρες για να γεννήσει


ΦΩΤΟ-Περπάτησε 9 μέρες για να γεννήσει

Μία οικογένεια από το Λαντάκ της βόρειας Ινδίας αναγκάστηκε να περπατήσει αρκετά χιλιόμετρα, προκειμένου η νεαρή γυναίκα να γεννήσει το μωρό της στο πλησιέστερο νοσοκομείο.






Πρώτη φυλάκιση για κακοποίηση σκύλου στην Ελλάδα


Πρώτη φυλάκιση για κακοποίηση σκύλου στην Ελλάδα

Η πρώτη καταδίκη για κακοποίηση σκύλου επιβλήθηκε σήμερα σε κάτοικο της Κάτω καμήλας Σερρών, ο οποίος και καταδικάστηκε από το τριμελές κακουργιοδικείο Σερρών σε έναν χρόνο φυλάκιση και 5.000 € πρόστιμο, χωρίς αναστολή.  
Πριν από μερικούς μήνες, ο καταδικασθείς εντοπίστηκε να σέρνει με τη μηχανή του, τον σκύλο του, επί ώρες μέχρι που κατάφεραν να τον σταματήσουν κάποιοι νεαροί, και τελικά έσωσαν τον σκύλο.
Σήμερα το πρωί στις 9:00 ο ιδιοκτήτης του ζώου, δικάστηκε στο τριμελές πλημμελειοδικείο Σερρών και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή και 5.000 ευρώ πρόστιμο, χωρίς αναστολή.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

St Moritz: Ένας χειμερινός παράδεισος


Αποστολή στο St. Moritz: Χρύσα Γκόγκα

Ανοίγοντας το παράθυρο του δωματίου μου στον έκτο όροφο του ξενοδοχείου Carlton στο St. Moritz, το δροσερό αεράκι της Ελβετίας πλημμύρισε όλες τις αισθήσεις μου. Το μαγευτικό χειμερινό θέρετρο St. Moritz, που διεκδικεί επάξια την πατρότητα της ιδέας των χειμερινών διακοπών, απλωνόταν μπροστά στα μάτια μου, με τη θεαματική, παγωμένη το χειμώνα, λίμνη του να στέκεται περήφανη κάτω από τους ορεινούς όγκους, που αγκαλιάζουν την περιοχή. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι ένα από τα πιο συναρπαστικά ταξίδια της ζωής μου, μόλις ξεκινούσε.

Το ταξίδι από την Αθήνα στη Ζυρίχη διήρκεσε τρεις και κάτι ώρες και η SWISS, ο διεθνής αερομεταφορέας της Ελβετίας, έκανε τα πάντα για να έχουμε ένα απολαυστικό, άνετο και άκρως ευχάριστο ταξίδι. Ανταποκρινόμενη στην παράδοση, η εταιρεία είναι αφοσιωμένη στο να παρέχει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Στο ΣτΕ η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για τα πρόστιμα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για τα εξοντωτικά πρόστιμα των άρθρων 53 έως 59 του νόμου 4174/2013 προς τα όργανα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των Ελεύθερων Επαγγελματιών. Αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος και να σταλεί στον Πρόεδρο της δημοκρατίας, τον πρόεδρο της βουλής, τον Πρωθυπουργό, το Υπουργείο Οικονομικών, αρχηγούς κομμάτων και σε όλους τους βουλευτές για να ενημερωθούν αυτά που ψήφισαν τον Ιούλιο του 2013, να ζητηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό με αντιπροσωπεία από τους παρισταμένους, να οργανωθεί συγκέντρωση στην Αθήνα το επόμενο δεκαπενθήμερο και σε περίπτωση μη αποτελέσματος από όλες τις παραπάνω ενέργειες, να προσφύγουμε με την στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε προσφυγή στο συμβούλιο Επικρατείας για αντισυνταγματικότητα του νόμου και στην συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των φορέων Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε, Ε.Σ.Ε.Ε., ΠΑΣΕΓΕΣ, Π.ΟΜ.ΙΔ.Α., Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Σύλλογος Συμβολαιογράφων Αθηνών, Σύλλογος Μεσιτών,Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Μεγάλη  ήταν και η προσέλευση των Μέσων Ενημέρωσης τους οποίους και ευχαριστούμε για την ανταπόκριση στο κάλεσμα μας.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Φορολογικό Σεμινάριο στη Βέροια


Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Πόλεμος με τα πανό στη Τούμπα

Πανό με αποδέκτες τους φίλους του Ηρακλή αναρτήθηκε  στο γήπεδο της Τούμπας, πριν από την έναρξη του αγώνα ΠΑΟΚ-Ηρακλής για το Κύπελλο Ελλάδας.

Στον πρώτο αγώνα που έγινε στο Καυτατζόγλειο Στάδιο οι Ηρακλειδείς θέλησαν να πικάρουν τους οπαδούς του Δικεφάλου.

Έκαναν λοιπόν μια παραλλαγή του γνωστού "ασπρόμαυρου" συνθήματος που λέει "Μια πόλη - Μια ομάδα" και ανάρτησαν πανό που έγραφε "Μια πόλη - Μια ομάδα - Μια πατάτες - Μια τζατζίκι "...

Επικηρύσσονται με 4 εκατ. ευρώ Ξηρός, Μαζιώτης και Ρούπα

Επικηρύσσονται με 4 εκατ. ευρώ Ξηρός, Μαζιώτης και Ρούπα
Με το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά επικήρυξε η Ελληνική Αστυνομία το Χριστόδουλο Ξηρό, το Νίκο Μαζιώτη, την Πώλα Ρούπα, καθώς και τους δύο άγνωστους δράστες της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο τον περασμένο Νοέμβριο.

Σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρεται ότι προσφέρεται το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη των καταζητούμενων :

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Χριστόδουλος Ξηρός: Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει!

Χριστόδουλος Ξηρός: Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει!
Επιστολή απέστειλε ο Χριστόδουλος Ξηρός στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org, η οποία αναρτήθηκε στις 13:50 της Δευτέρας.

Η ανακοίνωση ξεκινά με τη φράση "καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια, σκλαβιά και φυλακή".

Η επιστολή που απεστάλη από τον Χριστόδουλο Ξηρό έρχεται ως επιβεβαίωση στις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ότι θα αναλάβει καθοδηγητικό ρόλο από τη στιγμή της απόδρασής του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ ούτως ή άλλως περίμενε επιστολή-μανιφέστο από τον ίδιο. Η επιστολή έχει ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014, αν και δόθηκε στη δημοσιότητα στις 20 Ιανουαρίου.

"Δεν είμαι σε καμιά περίπτωση αυτό που περιγράφετε, σίγουρα όμως είμαι αυτό που φοβάστε", δηλώνει σε άλλο σημείο ο ίδιος.


Η πλήρης επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού:

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Σότσι: Η πόλη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Σότσι: Τα πάντα για την πόλη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Μια πόλη άγνωστη για πολλούς μέχρι το 2007, όταν και κέρδισε τον τίτλο της διοργανώτριας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014, το μακρινό Σότσι μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τα μυστικά του!

Χτισμένο στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στο νότο της Ρωσίας, το Σότσι έχει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό, αφού διαθέτει εντυπωσιακά αξιοθέατα και είναι ιδανικό για δραστηριότητες κάθε 
εποχή του χρόνου.

Δασικά Χωριά στην Ελλάδα

Ανακαλύψτε πανέμορφα Δασικά Χωριά στην Ελλάδα
Σπάνια φυσική ομορφιά, ανεμπόδιστη θέα που κόβει την ανάσα, γαλήνια τοπία και καθαρός βουνίσιος αέρας δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για εναλλακτικές διακοπές στα δασικά χωριά της χώρας μας.
Θεμελιωμένα σε επιλεγμένες δασικές περιοχές της Ελλάδας, τα δασικά χωριά έχουν σαν κύριο στόχο την ανάπτυξη του οικοτουρισμού, την περιβαντολλογική εκπαίδευση και τις εναλλακτικές δραστηριότητες αναψυχής.
Ανακαλύψτε μαγικούς προορισμούς, που θα σας μυήσουν στις ομορφιές του βουνού και τις συγκινήσεις που προσφέρει απλόχερα η φύση, με ξεναγό το Visit Greece!

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Η τρυφερή σχέση των παιδιών με τα ζώα!

Όταν η φύση "κλείνει το μάτι" στο φωτογραφικό φακό τότε το αποτέλεσμα είναι στην κυριολεξία μαγευτικό.
Κάτι αντίστοιχο συνέβη στη Ρωσίδα φωτογράφο Elena Shumilova, η οποία με τις φωτογραφίες της "βυθίζει" και ταξιδεύει τον θεατή σε έναν κόσμο που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι...
Εκμεταλλευόμενη τα φυσικά χρώματα της φύσης, τις καιρικές συνθήκες και τα ειδυλλιακά τοπία της Ρωσίας, η ταλαντούχα καλλιτέχνης αποτύπωσε στο φακό της στιγμές από την επαφή των δύο γιων της, Yaroslav και Vanya, με τη φύση δημιουργώντας εικόνες που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής.
Η διαίσθηση και η έμπνευση είναι οι παράγοντες που την οδηγούν ώστε να εκφράσει με τις φωτογραφίες κάτι που αισθάνεται "αν και συνήθως δεν μπορώ να εξηγήσω τι ακριβώς είναι αυτό", εξηγεί η Shumilova.
Η Shumilova συνειδητοποίησε το πάθος της για τη φωτογραφία πριν από δύο χρόνια, οπότε και αγόρασε την πρώτη φωτογραφική μηχανή της. Έκτοτε τραβά καθημερινά φωτογραφίες με τα παιδιά της στο αγρόκτημα που διαθέτει στη Ρωσία, "καταγράφοντας" με τον φακό της "ζεστές" και συγκινητικές στιγμές της ζωής της.
Καθίστε αναπαυτικά και περιηγηθείτε σε μια εκπληκτική συλλογή εικόνων....

Η σπαρακτική εικόνα που συγκλονίζει τα social media

Μία σπαρακτική στιγμή που προκαλεί πολύ έντονα συναισθήματα, κατέγραψε η κάμερα ενός φωτορεπόρτερ στη Συρία και κάνει τον γύρο των social media. Είναι ελάχιστες οι στιγμές που μπορεί μια φωτογραφία να αποδώσει με τόση πληρότητα το έγκλημα του πολέμου. Κάποιοι από τους χρήστες των social media διατυπώνουν αμφιβολίες για τη γνησιότητα της συγκεκριμένης φωτογραφίας, ενώ οι περισσότεροι λένε ότι ακόμα και αν είναι έτσι αποτελεί παγκόσμιο μήνυμα κατά του πολέμου. 

Δείτε την φωτογραφία:

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Περού: Huachachina, ένα χωριό - όαση στην έρημο

Κτισμένο γύρω από μια λιμνοθάλασσα και περιτριγυρισμένο από αμμόλοφους το δημοφιλές χωριό κατοικείται μόνο από εκατό ανθρώπους

Σαν Παράδεισος πάνω στη Γη ή σαν όαση στην έρημο μοιάζει το γραφικό χωριό Huachachina που βρίσκεται στο Περού.

Το χωριό φαινομενικά δείχνει απομονωμένο με μόνο εκατό ανθρώπους να το κατοικούν, αλλά απέχει μόνο 8 χλμ  από μια περιοχή που κατοικείται από 200.000 ανθρώπους.

Το πανέμορφο χωριό που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, έχει κτιστεί γύρω από μια μικρή λιμνοθάλασσα και οι αμμόλοφοι που υπάρχουν γύρω του το κάνουν ιδανικό προορισμό για sandboarding.

Το εντυπωσιακό τρέιλερ για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!



Στις 2 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Sochi της Ρωσίας και το BBC ετοίμασε ένα εξαιρετικό τρέιλερ λίγες ημέρες πριν την έναρξή τους. 
Το μικρό φιλμ θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας και απεικονίζει με μοναδικό τρόπο τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αθλητών στον πάγο και το χιόνι...!


Δείτε το

Το πιο κρύο μέρος του κόσμου που κατοικούν άνθρωποι

Το πιο κρύο μέρος του κόσμου που κατοικούν άνθρωποι
Στα βάθη της Σιβηρίας, το χωριό Οϊμιακόν (Oymyakon - γνωστό και ως "Το Δαχτυλίδι Του Θανάτου Του Στάλιν") κρατά επάξια ένα παγκοσμίου εμβέλειας τίτλο: είναι το πιο κρύο μέρος του πλανήτη που κατοικείται μόνιμα από ανθρώπους.

Μόλις λίγα χιλιόμετρα από τον Αρκτικό κύκλο, έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες που πέφτουν και κάτω από τους 55° Κελσίου υπό το μηδέν. Με τέτοιες θερμοκρασίες, αν ένας άνθρωπος βγει έξω γυμνός θα πεθάνει μέσα σε 60 δευτερόλεπτα από το κρύο.

Ένα ταξίδι – εμπειρία ζωής με το πολυτελές Rovos Rail

Ένα ταξίδι – εμπειρία ζωής με το πολυτελές Rovos Rail
Μια ονειρική εμπειρία ζωής στη Νότια Αφρική σας περιμένει από τη στιγμή που θα επιβιβαστείτε στην αμαξοστοιχία του Rovos Rail, ενός από τα πιο πολυτελή, τουριστικά τρένα του κόσμου.Η κύρια διαδρομή είναι μεταξύ της Πρετόρια και του Κέιπ Τάουν, προσφέροντας σας επτά διαφορετικές εναλλακτικές, με τουλάχιστον τρεις αναχωρήσεις το μήνα σε κάθε κατεύθυνση.
Οι περισσότερες αναχωρήσεις ξεκινούν από τον 60 στρεμμάτων ιδιωτικό σταθμό του Rovos στο Capital Park της Πρετόρια και η κλιματιζόμενη αμαξοστοιχία μπορεί να μεταφέρει έως 72 επιβάτες.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Η εξομολόγηση ενός σκύλου που διεσώθη έπειτα από 12 χρόνια σε ένα puppy mill

Γεια σας! Το όνομά μου είναι Moxie. Είμαι ένα ευτυχισμένο αγόρι, αλλά δεν ήμουν έτσι πάντα..Πριν από ενάμιση χρόνο διασώθηκα από την National Mill Dog Rescue, αλλά πριν από αυτό πέρασα 12 ολόκληρα χρόνια σε ένα puppy mill.

Όταν έφτασα στο puppy mill, ήμουν λιγότερο από ενός έτους. Για 12 χρόνια μοιράστηκα ένα μικρό κλουβί με πολλά άλλα σκυλιά, στεκόμουν πάνω σε ένα σύρμα και ποτέ δεν είχα βγει έξω από το κτίριο. Μια μεγάλη μεταλλική αποθήκη, χωρίς παράθυρα. Τα εκατοντάδες σκυλιά που ζουν σε αυτό το κτίριο είναι πάντα στο απόλυτο σκοτάδι. Έζησα τη ζωή μου χωρίς το φως του ήλιου ή φρέσκο ​​αέρα.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Αυτά θα είναι τα δρομολόγια της Ryanair στην Ελλάδα

 



Βάσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δημιουργεί από τον Απρίλιο η Ryanair, μια από τις πιο γνωστές και φθηνές αεροπορικές εταιρείας στον κόσμο, όπως ανακοίνωσαν στελέχη της.
Συγκεκριμένα, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία θα σταθμεύει δύο αεροσκάφη στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και ένα αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη δημιουργώντας, σύμφωνα με την εταιρεία, περίπου 2.800 νέες θέσεις εργασίας, συνολικά.
Σε ό,τι αφορά τη βάση της Αθήνας, τα δύο αεροσκάφη θα εκτελοΥΤύν έξι δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Πάφο, Λονδίνο και Μιλάνο, ενώ αναμένεται να μεταφέρουν, σε ετήσια βάση, πάνω από 1,2 εκατ. επιβάτες με περισσότερες από 150 πτήσεις εβδομαδιαίως. Επίσης, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, αναμένεται να δημιουργηθούν 1.200 νέες θέσεις εργασίας.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Τατσόπουλος


Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Τατσόπουλος
Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σήμερα το απόγευμα ο κ. Τατσόπουλος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και εκεί αποφασίστηκε να υπάρξει ένα "βελούδινο διαζύγιο" μεταξύ των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τατσόπουλος είχε δηλώσει χθες ότι θέτει την παραίτησή του στην διάθεση του κ. Τσίπρα. 


Θα υπάρχουν αυτοκίνητα σε 20 χρόνια στο Αμβούργο;


Θα υπάρχουν αυτοκίνητα σε 20 χρόνια στο Αμβούργο; 
Οι Αρχές του Αμβούργου σχεδιάζουν μέσα στα επόμενα 15 με 20 χρόνια να εξαφανίσουν όλα τα αυτοκίνητα από την πόλη της βόρειας Γερμανίας, στο πλαίσιο του "Πράσινου Δικτύου", ενός προγράμματος που προβλέπει τη δημιουργία πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων, οι οποίοι θα συνδέονται με τους ήδη μεγάλους χώρους πρασίνου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της δημοτικής Αρχής, Ανγκέλικα Φριτς, σε λίγα χρόνια κάτοικοι και επισκέπτες "θα μπορούν να εξερευνούν την πόλη αποκλειστικά με ποδήλατο και με τα πόδια".

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

"Θύματα" της κρίσης τα ζώα ράτσας

Θύματα της κρίσης τα ζώα ράτσας

Επιστροφή φόρου, δείτε ποιοι δικαιούνται! (Από 1.000€ εώς 4.000€)


samaras stournaras
Το 2012 το υπουργείο οικονομικών εισέπραξε 1,7 δις περισσότερα απ’ ό,τι είχε προβλέψει.
Η κυβέρνηση αποφάσισε τα 80% του ποσού αυτού να τα επιστρέψει στους φορολογούμενους.
Ο μέσος όρος επιστροφής ανέρχεται για έγγαμους μεταξύ των €2.000,00 και €4.000,00 και για τους άγαμους μεταξύ των €1.000,00 και €2.500,00

Κάνε κλικ ΕΔΩ για να υπολογίσεις το ποσό της επιστροφής σου.

Το "πολικό ψύχος" πάγωσε και τους καταρράκτες του Νιαγάρα


Η "πολική δίνη" που… ρούφηξε τις αμερικανικές πολιτείες μετατρέποντας ολόκληρες περιοχές σε πόλεις φαντάσματα, πάγωσε και τον Νιαγάρα.


Οι πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στις ΗΠΑ και τον Καναδά που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 21 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει γενικό "μπλακ-άουτ" στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, τα σχολεία, τα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, σταμάτησαν ακόμα και τα νερά από τους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

"Κλειστή" ΔΟΥ ελέω κλειδιών

Με καθυστέρηση πάνω από μία ώρα, "άνοιξε" σήμερα η Δ.Ο.Υ. Βέροιας. Προσωπικό και φορολογούμενοι στην αναμονή. 
Η αιτία;

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Παραλύει η βορειοανατολική Αμερική: Κόκκινος συναγερμός για το πολικό ψύχος!

Περίπου 3.000 πτήσεις ματαιώθηκαν χθες, Πέμπτη, στις ΗΠΑ και καθυστερήσεις σημειώθηκαν σε άλλες 7.000 καθώς μια χιονοθύελλα πλήττει το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, συνοδευόμενη από ανέμους και θερμοκρασίες που αναμένεται να πέσουν απόψε στη Νέα Υόρκη στους 13 βαθμούς υπό το μηδέν.
Οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. Προειδοποίηση για χιονοθύελλα με ισχύ ως σήμερα το μεσημέρι εκδόθηκε και στις Πολιτείες της Πενσιλβάνιας και σ' ένα τμήμα της Νέας Αγγλίας.