Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο... στη Βέροια

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 π.μ. έως 12.00 π. μ., στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, οι συνεργαζόμενοι φορείς: Αντιδημαρχία Παιδείας Βέροιας, Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Ημαθίας, Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Ημαθίας, Σχολικοί Σύμβουλου 1ης και 4ης Ε.Π. Ν.Ημαθίας, Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν.Ημαθίας, Τροχαία Βέροιας, Δημοτική Αστυνομία Βέροιας, Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Βέροιας συνδιοργανώνουν με τη συμμετοχή μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, σε όλο το τμήμα της οδού Ελιάς, στην Πλατεία Ελιάς, στην Πλατεία Ωρολογίου και σε άλλα σημεία της πόλης, τις παρακάτω εκδηλώσεις και δραστηριότητες:
-Μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων που θα συντάξουν ή θα φιλοτεχνήσουν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων και φυλλάδια για τους οδηγούς που θα επιμεληθεί το Τοπικό Συμβούλιο Νέων.
-Παιδικά παραδοσιακά παιχνίδια σε επιλεγμένους πεζόδρομους της πόλης και στις προαναφερθείσες πλατείες.
-Ζωγραφική στο οδόστρωμα της οδού Ελιάς με χρωματιστές κιμωλίες με θέματα σχετικά με την ημέρα.
Το μήνυμα των μαθητών, ας γίνει αφορμή οι συνδημότες μας, προτιμώντας μια βιώσιμη κινητικότητα, να αφήνουν όλο και περισσότεροι τα αυτοκίνητά τους (Ι.Χ.) και να κινούνται στην πόλη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με το ποδήλατο ή πεζοπορώντας. Χρησιμοποιώντας λιγότερο το αυτοκίνητό μας, αφήνουμε τους δρόμους πιο ευρύχωρους για τους πεζούς, προστατεύοντας και βελτιώνοντας την υγεία μας, την πόλη μας, , την κοινωνική μας συναναστροφή και επικοινωνία, την καθημερινότητά μας, το περιβάλλον και εν τέλει την ποιότητα της ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: