Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

"ΑΡΩΜΑ” Ημαθίας στην Ένωση Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τη Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010, στο Βόλο, οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της "ΕΝΩΣΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟ".

Στη διάρκεια της καθορίστηκε το διεκδικητικό πλαίσιο σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Χιονοδρομικά Κέντρα της χώρας και τέθηκαν οι στόχοι για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, την αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά και τη διεύρυνση της εποχικότητας με την λειτουργία τους ως ορεινά τουριστικά κέντρα σε όλη τη διάρκεια του έτους.
Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι των διοικήσεων των Χιονοδρομικών Κέντρων της χώρας.
Η Ένωση, που έχει έδρα τον Βόλο, αποτελεί ένα πανελλήνιο δίκτυο συνεργασίας των χιονοδρομικών κέντρων που αποβλέπει στην ενιαία εκπροσώπησή τους έναντι της πολιτείας, στην προώθηση κοινών στόχων και στην αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων.
Στους σκοπούς της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ανάπτυξη του χιονοδρομικού και ορεινού εναλλακτικού τουρισμού, η προβολή και διαφήμιση των χιονοδρομικών κέντρων και η ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς που σχετίζονται με τη χιονοδρομία και τον εναλλακτικό ορεινό τουρισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ύστερα από αρχαιρεσίες προέκυψε το 5μελές Δ.Σ. της ‘Ενωσης με
Πρόεδρο τον κ. Χρήστο Παππά από το Χ.Κ Νάουσας/3-5 Πηγάδια,
Αντιπρόεδρο την κ. Τζούλια Τσαλίκη από το Χ.Κ.Πηλίου,
Γραμματέα τον κ. Παναγιώτη Δρίβα από το Χ.Κ.Παρνασσού και μέλη τους
κ. Στέργιο Ζυγουλιάνο που εκπροσωπεί το Ε.Χ.Κ.Σελίου και
κ. Ευθύμιο Βαζαίο εκπρόσωπο του Χ.Κ.Καλαβρύτων.


Από τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε στη διάρκεια της Γ.Σ. προκύπτουν τρεις πρωτεύοντες άξονες δράσης για τις δραστηριότητες της ‘Ενωσης:

Νομιμότητα- ασφάλεια, Βιωσιμότητα και Αξιοπιστία

Στο πλαίσιο αυτό εξουσιοδοτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για επαφές με θέματα όπως:
•Τη διευκόλυνση στη χορήγηση του σήματος λειτουργίας από τον ΕΟΤ
•Την εφαρμογή προγραμμάτων επίσκεψης μαθητών (λευκές εβδομάδες)
•Την επιδότηση μέρους των ασφαλιστικών εισφορών όπως στις θερινές τουριστικές επιχειρήσεις.
Τέλος, σε γεύμα εργασίας, παρόντος και του Προέδρου του Ε.Ο.Τ. κ Νικόλαο Κανελόπουλου, συζητήθηκε το θέμα της χορήγησης Ειδικού Σήματος Λειτουργίας Χιονοδρομικών Κέντρων, με τη σύσταση ομάδας εργασίας για τη σύνταξη νέων τεχνικών προδιαγραφών καθώς και πιο ειδικά θέματα των κέντρων. Σημαντικό ακόμη ότι στην ομάδα εργασίας εκπροσωπείτε και η Ένωση Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδος με τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: