Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Θέατρο Σκιών και Αφήγησης... στο Σέλι


Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας αποφάσισε για το φετινό καλοκαίρι να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό. Μια παράσταση, που αρμόζει στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, που επιτάσσει την απλότητα και την αμεσότητα. Μια παράσταση με αφήγηση λαικών παραμυθιών, που ακούγανε οι μεγάλοι από τους γονείς και τους παππούδες τους και δίνεται και η ευκαιρία και στους μικρότερους να ακούσουν.

Μια παράσταση αφήγησης, που πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική και τον αγαπημένο στην πατρίδα μας μπερντέ! Σκιές ζωντανεύουν ήρωες της παράδοσής μας και οδηγούν τους θεατές, όλων των ηλικιών στην πραγματική ψυχαγωγία! Η παράσταση ανατέθηκε από το ΚΕ. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας στους καταξιωμένους στο είδος αυτό, Ανθή Θάνου και Παναγιώτη Κούλελη, συνεργάτες και στο παρελθόν του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Η πρεμιέρα της παράστασης έγινε την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011, ώρα 9.30μ.μ. στο θεατράκι στην Μπαρμπούτα, το οποίο έμοιαζε να είναι ο φυσικός χώρος για αυτό το είδος. Πάνω από 250 άνθρωποι, όλων των ηλικιών, παρακολούθησαν την παράσταση, γελώντας, χτύπωντας παλαμάκια, απαντώντας στις ερωτήσεις του ήρωα, που κάθε φορά ενσάρκωνε η αφηγήτρια, ή του ήρωα πίσω από τον μπερντέ! Ο κόσμος δήλωσε ότι μεταφέρθηκε σε μια άλλη εποχή καί λόγω του ειδυλλιακού του τόπου, αλλά και λόγω του είδους, που παρακολούθησε και του παρείχε πραγματική ψυχαγωγία!

Το Σάββατο 16 Ιουλίου η παράσταση ταξίδεψε στην Τοπική Κοινότητα Πατρίδας και μια παιδική χαρά μεταμορφώθηκε σε θεατράκι, όπου σκηνή, μπερντές και μουσικά όργανα στήθηκαν, και πλήθος θεατών, όλων των ηλικιών και πάλι, συμμετείχαν ως θεατές, αλλά συχνά και ως συμπρωταγωνιστές. Η προσπάθεια της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας για την ενημέρωση του κόσμου και την προετοιμασία του χώρου απέφερε καρπούς. Σημαντική ήταν η συμμετοχή της αφηγήτριας θειας Ρόζας, κατοίκου του χωριού, η οποία ενθουσίασε με τη δικιά της ιστορία το κοινό!

Όμορφη εμπειρία αποτέλεσε και η βραδιά στην αυλή του δημοτικού σχολείου της Βεργίνας, για την οποία βοήθησαν και η Τοπική Κοινότητα, αλλά και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας «Αιγές». Για τρίτη ημέρα η συμμετοχή υπήρξε μεγάλη και ο κόσμος, που στην πλειοηφία του αποτελούνταν από ενήλικες, συμμετείχε με ενθουσιαμό και πέρασε ένα όμορφο, διαφορετικό βράδυ στο χωριό.

Το ταξίδι των δωρεάν παραστάσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ στις Τοπικές Κοινότης συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα με την παράσταση στη Φυτειά τη Δευτέρα, στον Άγιο Γεώργιο την Τρίτη, στα Ριζώματα την Τετάρτη, στην Αγία Βαρβάρα την Πέμπτη, στο Μακροχώρι την Παρασκευή και στο Σέλι το Σάββατο και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ περιμένει και πάλι κατοίκους των χωριών να συμμετάσχουν λέγοντας τη δική τους ιστορία, το δικό τους παραμύθι!


Στο Σέλι το Σάββατο 23 Ιούλη στος 9 και μισή το βράδυ στην είσοδο του χωριού

Δεν υπάρχουν σχόλια: