Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ολάντ σε Βενιζέλο:Είμαστε σύμμαχοι της Αθήνας για να απαλυνθεί το Μνημόνιο


- "Βρέθηκα στο Παρίσι εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό", είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
- 40 λεπτά κράτησε η συνάντηση - Ορίστηκε ως "προσωπική" γιατί θα παρέβαινε το πρωτόκολλο
- Όλο το παρασκήνιο του ραντεβού 

 




Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Παρίσι. Η συνάντηση κράτησε 40 λεπτά.

Το συγκεκριμένο ραντεβού ήταν στην προσωπική ατζέντα του κ.Ολάντ και ΔΕΝ είδε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ως αρχηγό κόμματος, αφού κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει το πρωτόκολλο, αλλά ως γνωστό του, ως προσωπική του επαφή.
Προφανώς θέλοντας να στηρίξει τον κ.Βενιζέλο, ο Γάλλος Πρόεδρος, του έκλεισε το ραντεβού και επέλεξε αυτή την οδό για να συναντηθούν. Ωστόσο, ακόμα και με αυτό τον τρόπο, η συνάντηση αυτή έχει τον συβολισμό της.

Παρών στην συνάντηση ήταν και ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λωράν Φαμπιούς.






"Βρέθηκα στο Παρίσι όχι ως πρόεδρος κόμματος, αλλά "εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό"", είπε ο κ.Βενιζέλος.

Η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Ολάντ προγραμματίστηκε ενόψει του αυριανού άτυπου συμβουλίου Κορυφής στις Βρυξέλλες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο για όλες τις πτυχές της αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης.



Ο κ.Βενιζέλος έκανε μια αναδρομή στο πως φτάσαμε στα 2 μνημόνια, ποιά ήταν τα λάθη που έγιναν κατά την άποψή του και τόνισε στον συνομιλητή του ότι ο ελληνικός λαός είναι σε απόγνωση. Του παρουσίασε μάλιστα και την πρότασή του των 6 σημειών για να βγούμε από την ύφεση.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, δήλωσε σύμμαχος της Αθήνας στην προσπάθεια να αμβλυνθούν οι συνέπειες του Μνημονίου, θέλοντας έτσι με αυτό τον τρόπο να επικυρώσει και τις χθεσινές δηλώσεις του Φαμπιούς ότι η Γαλλία είναι με τις δυνάμεις που επιθυμούν να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Εντυπωσιακό είναι ότι ρωτούσε συνεχώς για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα, για όλες τις εξελίξεις, τους πολιτικούς αρχηγούς και τους συσχετισμούς.

Η συνάντηση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού είναι σαφές ότι ο κ. Ολάντ αποστέλλει καθαρό μήνυμα στην Ελλάδα για το ποιες πολιτικές δυνάμεις θεωρεί ότι μπορεί να υλοποιήσουν τον στόχο της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.

Θεωρείται επίσης και ως μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιτέθηκε χθες στον Ολάντ χαρακτηρίζοντάς τον Ολαντρέου.

Μετά το Παρίσι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: