Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

"Ό,τι κάνουμε στη ζωή, αντηχεί στην αιωνιότητα"

Του Νίκου Μάνου Υπ. Δημοτικού Συμβούλου Βέροιας – "Δράση με Γνώση"

ΜΑΝΟΣ-ΝΙΚΟΣΌλοι γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και κατ' επέκταση η τοπική μας κοινωνία, τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της άγονης πολιτικής η οποία απεδείχθη πως απώτερο σκοπό είχε και, προφανώς, έχει ακόμα το προσωπικό συμφέρον. Εστιάζοντας στο ατομικό όφελος και όχι στο γενικό,ο Δήμος μας, ένας τόπος με τεράστια αρχαία και βυζαντινή ιστορία και με εξαιρετικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, έχει χάσει την αίγλη του αλλά και τη θέση την οποία θα έπρεπε να έχει στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

 Έχοντας αυτά τα εφόδια, θεωρώ αδιανόητο να αφήσουμε τα πράγματα στη μοίρα τους και δη σε ανθρώπους οι οποίοι εκούσια τα παραβλέπουν για ικανοποίηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Θέτοντας τον εαυτό μου στις υπηρεσίες του τόπου μας, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, εξωτερικεύω τη διάθεση και τον προσωπικό μου πόθο να δω τον Δήμο Βέροιας να ανθίζει και να θέτει νέες βάσεις στη μετέπειτα πορεία του.
Τα προβλήματα πολλά! Ο δρόμος μας ανηφορικός... Και αυτή είναι η πρόκληση! Είναι καιρός να συμβάλλουμε τα μέγιστα ώστε να διατηρήσουμε τη νέα γενιά στο δυναμικό του δήμου μας, γιατί θεωρώ πως εμείς οι νέοι είμαστε οι άμεσα αδικημένοι από την χρόνια ολιγωρία καιροσκόπων και κερδοσκόπων, αλλά ταυτόχρονα αποτελούμε την ελπίδα και τον καταλυτικό παράγοντα για την αναγέννηση του τόπου μας.
Είναι καιρός να βγούμε από την αφάνεια και να πάψουν να μας αντιμετωπίζουν ως κομπάρσους, σε μία ταινία που γράφτηκε για εμάς!
Ο,ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΝΤΗΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ!
Ας φροντίσουμε λοιπόν με ό,τι εφόδιο και με όσο ρομαντισμό μας έχει απομείνει, να δράσουμε ουσιαστικά και με επίγνωση των πράξεών μας ώστε να ατενίζουμε το μέλλον του τόπου μας με περισσότερη αισιοδοξία. Να πρυτανεύσει η λογική και η αλληλεγγύη και να μετατρέψουμε την πολιτική, ως όρο, σε αρωγή προς τον συνδημότη μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: