Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Τόλκας από το συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε.: "Στην Ελλάδα δοκιμάζεται η αλληλεγγύη αλλά και η ευθύνη της Ευρώπης"

O Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τα ζητήματα μετανάστευσης και ασύλου, συμμετείχε στις 6 και 7 Μαρτίου στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (JAI). 
Όπως σημείωσε ο Ημαθιώτης πολιτικός στις παρεμβάσεις του, η πραγματικότητα, με την οποία είναι αντιμέτωπη η Ελλάδα, απαιτεί να υιοθετηθεί μια συνολική στρατηγική για την θεσμική και οικονομική ενίσχυση των χωρών πρώτης υποδοχής. Επιπλέον τόνισε ότι απαιτείται ουσιαστική συνεργασία ώστε να επιτευχθεί η πάταξη των οργανωμένων δικτύων διακίνησης ανθρώπων.
Ένα από τα πλέον σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν είναι ότι η Ε.Ε. πρέπει να λάβει υπόψιν της, ότι οι μεταναστευτικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται και πως πρέπει να εντατικοποιηθούν οι πρωτοβουλίες της Ε.Ε. προς τις κυβερνήσεις των χωρών προέλευσης και διέλευσης. 
Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Άγγελος Τόλκας δήλωσε σχετικά: "Σε υψηλό πολιτικό επίπεδο στείλαμε το μήνυμα, πως θα πρέπει να δούμε το μεταναστευτικό ζήτημα ως αναπόσπαστο ζήτημα ολόκληρης της Ευρώπης κι όχι μόνο της Ελλάδας. Η χώρα μας έχει δείξει πρωτοφανή αλληλεγγύη και ανθρωπιά, αλλά χρειάζεται να αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε για το τόσο σύνθετο θέμα των μεταναστευτικών ροών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: