Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Έκθεση φωτογραφίας για τη Μελίνα... στη Βέροια


Το Ίδρυμα "Μελίνα Μερκούρη" σε συνεργασία με τον Τομέα Πολιτισμού της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Ημαθίας, με αφορμή τη συμπλήρωση των 16 ετών από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη, πραγματοποιούν έκθεση φωτογραφικού υλικού με θέμα τη ζωή και τη δράση της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού και πολιτικού.
Το όνομα Μελίνα Μερκούρη φέρνει στο μυαλό μια γυναίκα-σύμβολο αγωνιστικότητας, πάθους για τη ζωή, πολιτισμού αλλά και θηλυκότητας. Στο μυαλό όλων, μια ιδιαίτερη προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας. Η πρόταση της έκθεσης στηρίχθηκε στο φωτογραφικό υλικό του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη και συνθέτει την πορεία μιας ζωής με ανεξάντλητη ενέργεια, ενός ακραίου παιχνιδιού αντοχής και πείσματος, καταγράφοντας με μοναδικό τρόπο μια δημιουργική μυθική προσωπικότητα.
Σε μια εποχή, που φωνές όπως της Μελίνας (αν υπάρχουν) σπάνια υψώνουν το ανάστημά τους και διεκδικούν, ας θυμηθούμε τουλάχιστον μια δυναμική γυναίκα που χωρίς να χάσει τίποτα από τη θηλυκότητά της, είχε το θάρρος και το χάρισμα ταυτόχρονα να ξεχωρίζει, καθώς και την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τον σπουδαίο ρόλο του πολιτισμού για την πορεία της χώρας μας.

Δημαρχείο Βέροιας (ισόγειος χώρος)

9-16 Απριλίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: