Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Μουσική ψυχαγωγική εκδήλωση από την "Πρωτοβουλία για το παιδί"

Η "Πρωτοβουλία για το παιδί" διοργανώνει μουσική-ψυχαγωγική εκδήλωση,τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του σπιτιού του συλλόγου. Τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010, στις 7 το απόγευμα στο κέντρο Φλαμουριές.
Τιμή συμμετοχής 10 ευρώ.
......
Η "Πρωτοβουλία για το Παιδί" είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την πόλη της Βέροιας. Δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και είναι εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας του Ιδιωτικού Τομέα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (αριθ. μητρώου 02104ΦΣΝ11092012 Ν/ 0962), καθώς επίσης και στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (αριθ. μητρώου 0214ΦΣΝ11092Ο12Ν/0880).
Το Σωματείο έχει αυτοτελή νομική προσωπικότητα φορέα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στις καταστατικές διατάξεις του προβλέπεται η παροχή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκηή και σε κίνδυνο (έγκριση Καταστατικού με την 84/ΕΜ/2-4-2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βεροίας).
Διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέγεται ανάδιετία (πρώτες εκλογές: 11-6-2008).
Το Σωματείο δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων
1. στην παροχή βοήθειας κάθε είδους σε παιδιά που προέρχονται από οικογένειες πουδυσλειτουργούν 2. στην περίθαλψη παιδιών – θυμάτων βίας (μέσα και έξω από το σπίτι ) με ενεργοποίησηκάθε μέσου για την αποκατάστασή τους σε συνθήκες αξιοπρεπούς και ελεύθερης διαβίωσης.
3. στην υποστήριξη παιδιών που ζούν στο περιθώριο, με την παροχή ψυχολογικής και μαθησιακής βοήθειας
4. στην άρση του αποκλεισμού παιδιών που μειονεκτούν εξ αιτίας κοινωνικών, φυλετικών ή άλλων διακρίσεων
5. στην επέκταση της παρεχόμενης βοήθειας και σε άλλα πρόσωπα της οικογένειας, εφ’ όσον αυτό κρίνεται απαραίτητο
6. στην παροχή περίθαλψης και προστασίας σε παιδιά-θύματα σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης
7. στην διεξαγωγή εκδηλώσεων και δράσεων, προκειμένου να παρασχεθεί σε παιδιά ψυχαγωγία και πνευματική και καλλιτεχνική καλλιέργεια
8. στην ενημέρωση παιδιών και κοινού για τα προβλήματα βίας και κακοποίησης, κοινωνικού αποκλεισμού και παραμέλησης, με κάθε πρόσφορο τρόπο
9. στη συνεργασία με παρεμφερείς ΜΚΟ, φορείς του Δημοσίου, Δίκτυα κλπ, με σκοπό την αποτελεσματικότερη έκβαση των προσπαθειών του.
Η "Πρωτοβουλία για το Παιδί" έχει θεμελιώσει διαρκή συνεργασία με τον Δήμο Βεροίας, αρχής γενομένης με την παραχώρηση εκ μέρους του Νομικού Προσώπου του Δήμου Βεροίας με την επωνυμία Βρεφονηπιακός Σταθμός "Θεανώ Ζωγιοπούλου" της χρήσης για οκτώ χρόνια ενός ακινήτου που βρίσκεται στην οδό Αριστοφάνους 10 στη Βέροια. Το ακίνητο αυτό, καθαρού εμβαδού 150 μ2, επισκευάστηκε, διαρρυθμίστηκε και επιπλώθηκεμε φροντίδες, δαπάνες και εθελοντική εργασία μελών και φίλων, καθώς το εγχείρημα αυτόέτυχε ευρύτατης αποδοχής από την τοπική κοινωνία.
Σήμερα, η "Πρωτοβουλία για το Παιδί" διαθέτει την πρώτη Στέγη υποδοχής και φιλοξενίαςΠαιδιών, η οποία αποτελείται από ένα γραφείο για το επιστημονικό προσωπικό, δύο χώρουςδημιουργικής απασχόλησης παιδιών, μία κουζίνα-τραπεζαρία, μια αποθήκη τροφίμων και ρούχων, δύο κοιτώνες, ένα λουτρό, ένα WC και δύο χώρους υποδοχής.
Από την 1η Μαρτίου 2010 η "Στέγη της Πρωτοβουλίας" ξεκίνησε να λειτουργεί, μετά την πρόσληψη Κοινωνικής Λειτουργού και την ενεργοποίηση εθελοντών, μελών και φίλων του Συλλόγου, που παρέχουν υπηρεσίες σχετικές με τη σίτιση, την συντήρηση και την καθαριότητα του χώρου, την μαθησιακή υποστήριξη, την εκπαίδευση σε δεξιότητες και την μύηση σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες των φιλοξενούμενων παιδιών.
Η "Πρωτοβουλία για το Παιδί" ασχολείται επίσης με την παροχή εξωτερικής βοήθειας σε παιδιά και τις οικογένειες τους που χρειάζονται υποστήριξη. Πόροι του Σωματείου είναι οι συνδρομές των μελών, οι δωρεές και οι χορηγίες των συμπολιτών, καθώς και τα έσοδα από παντοειδείς εκδηλώσεις που γίνονται σε συνεργασία με σχολεία, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης.
Αυτή την στιγμή τα μέλη της "Πρωτοβουλίας" ανέρχονται σε 200.

Δεν υπάρχουν σχόλια: