Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Γέμισαν λαχανόκηπους τα σχολεία της Κύπρου

Γέμισαν λαχανόκηπους τα σχολεία της Κύπρου
Με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Γυμνάσιο Γερίου άρχισε εκστρατεία για τη δημιουργία λαχανόκηπων σε 100 σχολεία.
Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζοας ανέφερε πως "οι λαχανόκηποι μπορεί να βοηθήσουν τα παιδιά να γνωρίσουν βασικές έννοιες και να ενισχύσουν τους δεσμούς με τη φύση αλλά και να συμβάλουν στην εξοικείωση των μαθητών με τον επιστημονικό τρόπο σκέψης μέσα από την παρακολούθηση, διερεύνηση και ερμηνεία διαφόρων βιολογικών φαινομένων".
"Ένας βιολογικός λαχανόκηπος μέσα στο καθημερινό σχολικό περιβάλλον μπορεί να αποτελέσει ένα πεδίο έμπρακτων καθημερινών διδακτικών και μαθησιακών δραστηριοτήτων για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο", πρόσθεσε.
Επιπλέον, ανέφερε, "μέσα από την καλλιέργεια των λαχανόκηπων οι μαθητές μας μπορούν να γνωρίσουν τα ευεργετικά στοιχεία των βιολογικών καλλιεργειών και να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της βιολογικής λίπανσης.
Για αυτό το λόγο στηρίζουμε την εκστρατεία Λαχανόκηποι σε 100 σχολεία αφού δράσεις αυτού του είδους βοηθούν στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης καθώς και κοινωνικού αισθήματος στα παιδιά αφού προάγεται η συνεργασία, η ομαδικότητα και η αλληλεγγύη αφού τα παραγόμενα προϊόντα μπορούν να δοθούν σε άπορες οικογένειες, είπε ο Υπουργός Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: