Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Κυκλοφοριακά μέτρα για το "Φιλίππειο Δρόμο" την Κυριακή (7/12)

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκε ότι θα ληφθούν περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας κατά τη διεξαγωγή του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου "3ος ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" την Κυριακή 07-12-2014. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση: 

-Απαγορεύουμε την Κυριακή 07-12-2014 και από ώρες 10:15 έως 13:30:
α) Την κυκλοφορία παντός είδους οχημάτων επί της Επ.Ο. Βέροιας - Κυψέλης, και συγκεκριμένα στο τμήμα από Βεργίνα μέχρι κόμβο Εγνατίας Οδού (είσοδο προς Θεσ/νίκη).

β) Την κυκλοφορία από διασταύρωση Καλιοτζίδη έως την Πλατεία Δημαρχείου, διαμέσου των οδών Πιερίων, Ανοίξεως, Εληάς και Μητροπόλεως, με την επισήμανση ότι ανάλογα με το ακριβές σημείο που βρίσκονται οι διαγωνιζόμενοι θα δίνεται στην κυκλοφορία των οχημάτων και ο δρόμος στον οποίο έχουν διέλθει.
γ) Την κυκλοφορία στην αριστερή λωρίδα του ρεύματος κυκλοφορίας από κόμβο Εγνατίας έως την δ/ση Καλιοτζίδη, στην οποία θα κινούνται μονάχα οι δρομείς και ενδιάμεσα των λωρίδων κυκλοφορίας θα τοποθετηθούν κώνοι και νερομπαριέρες.

-Τα οχήματα που εξέρχονται της Εγνατίας Οδού (είτε από Θεσ/νίκη είτε από Κοζάνη) να κινηθούν έως τη δ/ση Καλιοτζίδη, καταλαμβάνοντας τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, απ’ όπου θα εκτρέπονται προς την Νέα Περιφερειακή οδό. Στο ρεύμα κυκλοφορίας από δ/ση Καλιοτζίδη έως κόμβο Εγνατίας Οδού (έξοδο προς Κοζάνη & έξοδο προς Θεσ/νίκη), θα διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία με την προϋπόθεση ότι τα οχήματα που θα καταφθάνουν τόσο στην δ/ση Καλιοτζίδη όσο και στις εισόδους του κόμβου Εγνατίας Οδού, θα διέρχονται σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων σε χρόνο κατά τον οποίο δε θα διέρχονται δρομείς. Τα οχήματα που θα εξέρχονται της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση προς Βεργίνα, θα εκτρέπονται και αυτά προς Δ/ση Καλιοτζίδη και από εκεί μέσω Περιφερειακής Οδού θα κινούνται προς Οικισμό Ασωμάτων ή θα επανέρχονται στην Εγνατία Οδό και θα κινούνται προς Βεργίνα μέσω του κόμβου της Κουλούρας.

-Επίσης, στην ανωτέρω διαδρομή απαγορεύουμε την στάση και την στάθμευση όλων των οχημάτων.

-Οι διαγωνιζόμενοι δρομείς σε όλη την διαδρομή θα κινούνται αυστηρά στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, με ευθύνη των ιδίων, ακολουθώντας τις πινακίδες σήμανσης και στις υποδείξεις των στατικών τροχονόμων.

α.- Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών, με μέριμνα και φροντίδα του Τμήματος τροχαίας Βέροιας.

β.- Το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας, εξουσιοδοτείται για τη λήψη μέτρων κυκλοφοριακής ασφάλειας, εφόσον απαιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: