Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Ναι στην Ευρώπη σημαίνει Ναι στην ΕλλάδαΜετά από πολλές δεκαετίες πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, η χώρα μας ξανά ζει ιστορικές στιγμές που θα καθορίσουν όχι μόνο το βιοτικό μας επίπεδο για τα επόμενα χρόνια αλλά και το μέλλον της πατρίδας μας στην Ευρώπη και τον κόσμο για τις επόμενες δεκαετίες.
Στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής αποφασίζουμε για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας και το Ευρώ. Οτιδήποτε άλλο είναι παραπλανητικό και μας οδηγεί σε μια απρόβλεπτη και σκοτεινή πορεία απομόνωσης, ταπείνωσης και οικονομικής εξαθλίωσης. Τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν πιο ξεκάθαρα.
Οι αντικειμενικές δυσκολίες των τελευταίων ετών ώθησαν αρκετούς συμπολίτες μας να αναπτύξουν έντονα συναισθήματα θύμου και αμφισβήτησης απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποτέλεσμα συχνά να ακούμε μηδενιστικές εκφράσεις όπως «γιατί μέσα στην Ευρώπη τι καλό είδαμε, τι καταλάβαμε τόσα χρόνια».

Δε θα πρέπει να λησμονήσουμε ότι η χώρα μας από την ένταξής της στην Ε.Ε. (τότε Ε.Ο.Κ.) το 1981 έχει βιώσει τη μεγαλύτερη περίοδο πολιτικής σταθερότητας και τα υψηλότερα επίπεδα οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας που γνώρισε στη σύγχρονη ιστορία της.
Ποτέ στην Ελλάδα τα κοινωνικά δικαιώματα, οι ατομικές και πολιτικές ελευθερίες δεν ήταν τόσο εξασφαλισμένες όσο στα χρόνια της Ευρώπης. Πότε η Δημοκρατία μας δεν υπήρξε τόσο ισχυρή και δεδομένη.
Όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα ισχυροποιήθηκε σε διεθνές, ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο. Δημιούργησε επιχειρήσεις και πλούτο. Ανέπτυξε υποδομές και δίκτυα. Έχτισε σχολεία, πανεπιστήμια και νοσοκομεία. Μόρφωσε τα παιδιά της όσο ποτέ άλλοτε.
Καμιά ελληνική γενιά στο παρελθόν δεν ήταν τόσο μορφωμένη, τόσο εξωστρεφής και τόσο ικανή όσο είναι η λεγόμενη γενιά του Erasmus. Η γενιά των νεότερων Ελλήνων που ταξίδεψε, σπούδασε, μορφώθηκε, ερωτεύτηκε και ονειρεύτηκε στην Ευρώπη.
Σε αυτή τη γενιά ανήκει το μέλλον της χώρας μας. Αυτή θα αναλάβει σε λίγα χρόνια τα ηνία της πατρίδας μας και, παρά τις σημαντικές δυσκολίες που βιώνει, έχει σήμερα καθήκον και υποχρέωση να μεταφέρει προς όλους το μήνυμα της Ευρώπης που γνώρισε. Το μήνυμα της προόδου, της ευημερίας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Ε ΝΑΙ λοιπόν, η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και δεν πρόκειται να το εγκαταλείψουμε, ακόμη κι αν κάποιοι φαντασιώνονται το αντίθετο. Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα και Ελλάδα χωρίς Ευρώπη.
Μένουμε Ευρώπη γιατί μόνο έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να την αλλάξουμε προς την κατεύθυνση που ονειρευόμαστε. Μόνο μέσα στην Ευρώπη θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο, να πετύχουμε μια πιο δίκαιη συμφωνία με τους εταίρους μας και να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Ένα ισχυρό ΝΑΙ θα διατρανώσει τη βούληση των Ελλήνων πολιτών να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη. Μια ψήφος με θετικό πρόσημο θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους μας να διαπραγματευτούν με σοβαρότητα και ευθύνη μια νέα, καλύτερη και δικαιότερη συμφωνία για τον ελληνικό λαό.
Μόνο η επιλογή του ΝΑΙ μας δίνει τη δυνατότητα να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία για τη χώρα μας που ενδεχόμενα να περιλαμβάνει διαγραφή χρέους, επιμήκυνση δόσεων και αναπτυξιακά μέτρα ώστε να βγούμε οριστικά από το αδιέξοδο.
ΝΑΙ στην Ευρώπη σημαίνει ΝΑΙ στην Ελλάδα.
Καλούμε όλους τους πολίτες της Ημαθίας, οι οποίοι επιθυμούν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ότι η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτη, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας στη συμβολική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρα 21.00, στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας.
 
Κίνηση Πολιτών Ημαθίας για το Μεγάλο ΝΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: