Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Στην αμερικάνικη ομοσπονδία ο Πύρρος!

Στις γνώσεις και το όνομα του Πύρρου Δήμα αποφάσισαν να επενδύσουν οι Αμερικανοί για να αναπτύξουν το άθλημα της άρσης βαρών στις ΗΠΑ και από το 2017, ο κορυφαίος αρσιβαρίστας όλων των εποχών θα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την αμερικάνικη ομοσπονδία άρσης βαρών, ο Δήμας θα αναλάβει τεχνικός διευθυντής στα μέσα του 2017. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ομοσπονδίων των ΗΠΑ, θα παρέχει κάθε στήριξη στον Δήμα προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Στις αρμοδιότητες του, εκτός από ειδικός σύμβουλος του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, είναι και η συνδρομή στην ανίχνευση ταλέντων, την ανάπτυξη του αθλήματος στις ΗΠΑ, την εκπαίδευση των προπονητών αλλά και την εύρεση χορηγών χρησιμοποιώντας το όνομα θρύλο για την άρση βαρών, παγκοσμίως. Επίσης ο Δήμας θα αποτελεί και το σύνδεσμο των ΗΠΑ στην παγκόσμια ομοσπονδία, της οποίας ο ίδιος είναι μέλος του ΔΣ.
Σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της Ολυμπιακής επιτροπής των ΗΠΑ, ο Δήμας αναφέρει. «Είμαι ενθουασιαμένος με την προοπτική της συνεργασίας με την αμερικάνικη ομοσπονδία, Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα να μου δίνεται η ευκαιρία να συνεισφέρω στην κορυφαία αθλητική δύναμη του κόσμου, στο άθλημα το οποίο αγαπώ. Ελπίζω να μπορέσω να μεταδώσω το πάθος μου και την εμπειρία σε νεότερους πρπονητές και αθλητές. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου στην ομοσπονδία των ΗΠΑ για την επιστοσύνη. Έχουμε ένα κοινό όραμα για να υλοποιήσουμε« τόνισε το 44χρονος Δήμας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας άρσης βαρών των ΗΠΑ, Φιλ Άντριους δήλωσε. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχουμε στην ομάδα μας τον Πύρρο που αποτελεί μια από τις πιο σεβαστές προσωπικότητες παγκοσμίως στο χώρο της άρσης βαρών. Όχι μόνο λόγω των αθλητικών του επιτευγμάτων, αλλά και για τη συνεισφορά του στο αθλημα γενικότερα. Πιστεύω ότι ο Πύρρος θα μας δώσει τεράστια ώθηση στο τεχνικό κομμάτι και θα μας βοηθήσει να γίνουμε μια από τις κορυφαίες δυνάμεις στον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: