Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Να σώσουμε την αξιοπρέπειά μας: Του Ανδρέα Βλαζάκη


Το κράτος των Σκοπίων πέτυχε αυτό που επιδίωκε εδώ και τρεις δεκαετίες. Να αναγνωριστεί και από Κυβέρνηση της Ελλάδος με το όνομα Μακεδονία και όχι μόνο αυτό, αλλά και ως Μακεδονικό Έθνος με Μακεδονική Γλώσσα, ταυτότητα, πολιτισμό και Ιστορία.

Εμείς που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια την προκλητικότητα δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία ότι ποτέ δεν θα πάψουν να δημοσιεύσουν σε όλο τον κόσμο χάρτες με Σλαβικά ονόματα για όλες τις πόλεις της Μακεδονίας μας, ποτέ δεν θα σταματήσουν να σφετερίζονται το όνομα του Αλέξανδρου και Φίλιππου.
Δεν θα σταματήσουν να γεμίζουν τα πανεπιστήμια όλου του κόσμου με χάρτες που δείχνουν τη χώρα τους έως τον Όλυμπο και τη Θεσσαλονίκη.

Πρέπει να είναι πολιτικά αφελείς οι σημερινοί κυβερνώντες στην πατρίδα μας να αναμένουν ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων θα αλλάξει το Σύνταγμά της και θα παραιτηθεί από τις αλυτρωτικές της διαθέσεις.

Τώρα που εκτός από τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια στόχο είχαν και έχουν να ενισχύσουν την στρατιωτική παρουσία τους στο Αιγαίο, η ίδια Ελληνική Κυβέρνηση με την υπογραφή της απαράδεκτης συμφωνίας των Πρεσπών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αμφισβήτηση των συνόρων στην Βαλκανική.

Ήδη η δυσμενής οικονομική κατάσταση στην πατρίδα μας και η μόνιμη ανικανότητα των πολιτικών κομμάτων να συμφωνήσουν σε ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και αντιμετώπισης των συνεχών προκλήσεων από Τουρκία, Σκόπια και Αλβανία, δίνουν το δικαίωμα στις μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες και την Αμερική, να αποφασίζουν για την πατρίδα μας.

Γιατί, τι άλλο εκτός από επιβολή της στρατηγικής Αμερικανών, Ευρωπαίων είναι η συμφωνία των Πρεσπών;

Εμείς εδώ στην Μακεδονία έχουμε Ελληνικά χωριά που οι κάτοικοί τους ομιλούν αυτό το Σλαβοβουλγαρικό γλωσσικό ιδίωμα όπως έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν.

Βέβαια οι συμπολίτες μας αυτοί θα «σκότωναν» όποιον τολμούσε να αμφισβητήσει την Ελληνική τους συνείδηση και ταυτότητα, είναι όμως γνωστό ότι οι Σκοπιανοί δεκάδες χρόνια τώρα, προπαγανδίζουν ότι στην Μακεδονία μας υπάρχουν κοινωνικές ομάδες οι οποίες δεν είναι Έλληνες αλλά Μακεδόνες οι οποίοι καταπιέζονται από το Ελληνικό κράτος.

Είναι βέβαιο ότι αυτές οι προκλήσεις θα ενταθούν στο μέλλον αφού οι Σκοπιανοί έχουν την  στήριξη των Ευρωπαίων και Αμερικανών .

Ακούσαμε τον Ζόραν Ζάεφ να διακηρύττει σε όλους τους τόνους ότι είναι Μακεδόνας σε Μακεδονικό έθνος με Μακεδονική γλώσσα, αγνοώντας επιδεικτικά τον όρο Βόρεια Μακεδονία που μόλις υπέγραψε στις Πρέσπες.

Καμία χώρα δεν θα τους ονομάζει ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αλλά Μακεδονία όπως τους αποκαλούν και σήμερα.

Εδώ και τριάντα χρόνια εμείς οι Έλληνες ορθώς δεν τους αναγνωρίζουμε ως Μακεδονία παρά το ότι πολλές άλλες χώρες το έκαναν.

Τι είχαμε να κερδίσουμε και η κυβέρνηση έκανε όλες αυτές τις απαράδεκτες υποχωρήσεις;

Οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι που θέλουν να τους εντάξουν σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., έπρεπε να τους επιβάλουν να αλλάξουν το όνομα και το σύνταγμά τους, τις αλυτρωτικές διαθέσεις και προθέσεις τους και την καπηλεία της Ιστορίας των συμβόλων και του Πολιτισμού των Αρχαίων Μακεδόνων, οι οποίοι ήταν Έλληνες ενώ αυτό το συνονθύλευμα των λαών που αποτελούν σήμερα την ΠΓΔΜ, είναι σλαβικά φύλλα που κατέβηκαν από τον Δούναβη πριν λίγες εκατοντάδες χρόνια.

Στη Μακεδονία μας τα χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα οι Ελληνικές επιγραφές στις επιτύμβιες στήλες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες ότι στην πατρίδα μας, στον Μακεδονικό χώρο κατοικούσαν εδώ και 2500 χρόνια Έλληνες οι οποίοι μεγαλούργησαν και μεταλαμπάδευσαν τον Ελληνικό πολιτισμό σε όλον τον κόσμο.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκλιγκόρωφ είχε δηλώσει ότι τα Σκόπια είναι σλαβικός λαός ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τους Μακεδόνες και γι΄ αυτό  οι εθνικιστές προσπάθησαν να τον σκοτώσουν.

Εάν ο κ. Ζάεφ τα αμφισβητεί όλα αυτά, ας τον προσκαλέσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας να επισκεφθούν μαζί τον Τάφο του ΛΥΣΣΩΝΑ και ΚΑΛΛΙΚΛΕΟΥΣ στα Λευκάδια, να δει τα Ελληνικά ονόματα στο γενεαλογικό δέντρο των κατοίκων της Μακεδονίας, των κατοίκων της Ελλάδας.

Φταίνε οι Ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά που δεν αξιοποίησαν του Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς άσκησης πίεσης για να σταματήσουν οι προκλήσεις των κυβερνήσεων των Σκοπιανών και των εθνικιστικών κομμάτων τους.

Τα Ελληνικά κόμματα πρέπει να αντιδράσουν απορρίπτοντας αυτή την απαράδεκτη συμφωνία της κυβέρνησης και να ακούσουν την φωνή των απλών πολιτών της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας, όπως εκφράστηκε στο μεγάλο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης 27 χρόνια πριν και στα δεκάδες αντίστοιχα σε όλη την Ελλάδα σήμερα.

Μόνον οι πολιτικά αφελείς πιστεύουν ότι τα εθνικιστικά κόμματα με επικεφαλής το VMRO όταν αναλάβουν την κυβέρνηση στα Σκόπια, δεν θα εφαρμόσουν ακόμα πιο σκληρές πολιτικές στις προκλήσεις.

Με τους Σκοπιανούς όπως και με όλους τους άλλους γείτονές μας μπορούμε και πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις, όμως, όπως εμείς δεν διεκδικούμε τίποτε από αυτούς, δεν θα πρέπει να αποδεχόμαστε προκλήσεις από αυτούς, ούτε να υποχωρούμε στα εθνικά θέματα, γιατί όπως λέει ο σοφός λαός μας, όταν κάνεις ένα βήμα πίσω, ο άλλος κάνει δύο βήματα εμπρός.

Πώς να έχουμε καλές σχέσεις με το κράτος των Τούρκων που καθημερινά παραβιάζουν τον εναέριο και θαλάσσιο εθνικό μας χώρο και με την κυβέρνηση των Σκοπίων που υψώνει φράχτες στους μετανάστες την ίδια στιγμή που στα Ελληνικά χωριά οι χωρικοί ανοίγουν τα σπίτια τους για να τους φιλοξενήσουν;

Πως μπορούμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους Αλβανούς που διεκδικούν την εθνική μας κυριαρχία στην Ήπειρο προβάλλοντας κάθε τόσο ανύπαρκτα θέματα όπως της «Τσαμουριάς»;

Αυτά να τα γνωρίζουν καλά οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο και να απορρίψουν και να πουν όχι στην κυβερνητική «συμφωνία» όταν έλθει για ψήφιση στη βουλή υπακούοντας μία έστω φορά στην εκφρασμένη βούληση του Ελληνικού Λαού.

Και να έχουν οι βουλευτές μας, στο μυαλό τους ότι εμείς οι Έλληνες μπορεί τα τελευταία χρόνια να χάσαμε πολλά, έχουμε όμως ευθύνη κα καθήκον να σώσουμε την Αξιοπρέπειά μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: