Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Παρέλαβε το χαρτοφυλάκιό του ο Άγγελος Τόλκας

Η ανάγκη συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων της πολιτικής και της κοινωνίας ενάντια στην οπισθοδρόμηση, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, ήταν το μήνυμα που έστειλαν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, κατά την επίσημη τελετή παραλαβής του χαρτοφυλακίου του νέου υφυπουργού Άγγελου Τόλκα.
"Άγγελε, είσαι μεγάλη ανακούφιση, σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία και η κοινή προσπάθεια θα αποδείξει ότι υπάρχουν δυνάμεις στην κοινωνία και τον πολιτικό στίβο που μπορούν να προχωράνε στον δρόμο της προόδου", είπε ο κ. Βίτσας καλωσορίζοντας τον νέο υφυπουργό.
"Σ’ αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, ο Άγγελος Τόλκας επέλεξε να συστρατευθεί με το κάλεσμα του πρωθυπουργού", δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας, τονίζοντας ότι ο νέος υφυπουργός θα είναι αρμόδιος για θέματα ασύλου.
"Οι λύσεις στο Μεταναστευτικό θα έρθουν μέσα από προοδευτική κατεύθυνση" τόνισε παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο ο Άγγελος Τόλκας. Επισήμανε ότι "υπάρχουν προοδευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση του προβλήματος και προτεραιότητά μας είναι η στήριξη προοδευτικών λύσεων και όχι ρατσιστικών και φοβικών". Χαρακτήρισε το έργο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής "προσπάθεια πολύ υψηλής ευθύνης" και πρόσθεσε ότι "οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες είναι πολύ απαιτητικές γιατί χρειάζεται η χώρα και η Ευρώπη να αναπτύξει τα αντανακλαστικά της για το ζήτημα των ροών", καθώς και να υπάρξει "ευρύτερη συνεννόηση και συναίνεση στους χώρους που μπορούν να προτείνουν λύσεις". Είπε, επίσης, ότι ο ίδιος υποστήριξε την ανάγκη προοδευτικών πολιτικών ήδη από τον Σεπτέμβριο και ακόμα πιο πριν, με τοποθετήσεις του για την εκπαίδευση των μεταναστών και προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: