Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Άγγ. Τόλκας: Να μην γίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμπόδιο στην διεύρυνση

Δεν πρέπει εμείς, τα στελέχη, να γίνουμε εμπόδιο στην υλοποίηση της μεγάλης φιλοδοξίας του ΣΥΡΙΖΑ να ολοκληρώσει την διεύρυνσή του, εκφράζοντας την μεγάλη προοδευτική παράταξη, το χρειάζεται η Ελλάδα, τόνισε το στέλεχος της Προοδευτικής Συμμαχίας Άγγελος Τόλκας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Η προώθηση της διαδικασίας διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε με την εισδοχή στελεχών του προοδευτικού χώρου στην κυβέρνηση, αποτυπώθηκε στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου και συνεχίζεται στην πορεία που καταλήγει στο Συνέδριο του Μαΐου, είπε ο κ. Τόλκας. "Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι στην Ελλάδα το κόμμα της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, όπως διαχρονικά εκφράζεται μέσα από συγκεκριμένα κόμματα".
Η απήχησή του είναι εμφανής και καταγράφεται στις περιοδείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, "ο κόσμος ανταποκρίνεται, έρχεται, θέλει να ακούσει", όπως υπογράμμισε. Η επίτευξη αυτού του στόχου θέλει συγκεκριμένα πράγματα, συνέχισε, "μεγαλύτερη δημοκρατία για δυνατότητα συμμετοχής όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών ... πρόγραμμα σύγχρονο, προοδευτικό, με αριστερό ριζοσπαστισμό, που θα απαντάει στα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας ... και αυτά να φτάσουν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες πλειοψηφίες, οργανωμένες αλλά και στην κοινωνία, που θα διεκδικήσουν να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα".
"Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση εμείς, τα στελέχη, να σταθούμε εμπόδιο σε αυτή την μεγάλη φιλοδοξία, που χρειάζεται η Ελλάδα", όπως τόνισε ο ίδιος.

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του ο κ. Τόλκας (πρώην υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής) αναφέρθηκε αναλυτικά στην συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση που διαμορφώνεται για τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες ειδικά στα νησιά, σαν αποτέλεσμα των μεθοδεύσεων και της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: