Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

"Σύλλογος Φοιτητών Βεροίας"... μια ιστορία

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ
Του εν Βεροία εδρεύοντος Σωματείου υπό την επωνυμίαν "Σύλλογος Φοιτητών Βεροίας"
Α΄ Ίδρυσις - Έδρα - Σκοπός
Άρθρον 1. Ιδρύεται εν Βεροία Σωματείον υπό την επωνυμίαν "Σύλλογος Φοιτητών Βεροίας" με έδραν την πόλιν Βέροιαν.
Άρθρον 2. Σκοπός του Συλλόγου είναι α) η πνευματκή και εκπολιτιστική εξύψωσις της ζωής της πόλεως και της περιοχής Βεροίας βάσει των Ελληνοχριστιανικών και Εθνικών αρχών, β) η μελέτη, προστασία και προαγωγή των συμφερόντων των μελών του Σωματείου, γ) η καλλιέργεια και ανάπτυξις του πνευματικού επιπέδου των νέων της πόλεως και της περιοχής Βεροίας.
Άρθρον 3. Τους σκοπούς τούτους ο Σύλλογος επιδιώκει δια α) διαλέξεων, εκθέσεων, οργανώσεως εκπαιδευτικών εκδρομών, μελέτη και προβολής των ιστορικών μνημείων της πόλεως και της περιοχής Βεροίας, β) διοργανώσεως και λειτουργίας αναγνωστηρίου και βιβλιοθήκης γ) δια της λήψεως παντός νομίμου μέτρου τείνοντος εις την καθ' οιονδήποτε τρόπον προαγωγής των συμφερόντων των μελών.
.............................................................................
Άρθρον 37. Ο Σύλλογος έχει ιδίαν σφραγίδα, στρογγύλην, φέρουσα εις το μέσον την εικόνα των Τριών Ιεραρχών και κυκλοτερώς τας λέξεις "Σύλλογος Φοιτητών Βεροίας¨και το έτος ιδρύσεως.
.............................................................................
Άρθρον 39. Προς διάλυσιν του Συλλόγου απαιτείται απόφασις της Γ.Σ. λαμβανομένη επί παρουσία των δύο τρίτων (2/3) του όλου αριθμού των τακτικών μελών και δια πλειοψηφίας των τριών τετάρτων (3/4) των παρόντων. Διαλυθέντος του Σωματείου, η περιουσία αυτού περιέρχεται εις το Σχολικόν Ταμείον του Γυμνασίου Θηλέων Βεροίας, τηρουμένου του άρθρου 25 του Ν.Δ.795/1971.
Άρθρον 40. Το παρόν καταστατικόν συνταχθέν υπό των ιδρυτών ανεγνωρίσθη νομίμως δια της υπ΄αιθμ. 270/1966 αποφάσεως του Πρωτοδικείου Βεροίας. Ήδη, τροποποιηθέν και ανασυνταχθέν υπό της Γενικής Συνελεύσεως των μελών την 29/12/1972, αποτελείται εκ τεσσαράκοντα (40) άρθρων, θέλει δε ισχύση από της εγκρίσεως του υπό του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βεροίας και της καταχωρίσεως του εις το οικείον βιβλίον Σωματείων του αυτού ως άνω Πρωτοδικείου.
Εν Βεροία τη 29η Δεκεμβρίου 1972
Οι τροποποιήσαντες
έπονται 48 υπογραφαί

Δεν υπάρχουν σχόλια: