Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Π.Ο. Ξηρολιβάδου... Δημόσια Παρέμβαση

Ο Πολιτιστικός Ομιλος Ξηρολιβάδου εν όψει της κρίσιμης εκδίκασης από το ΣτΕ στις 25 Μαίου 2011, της προσφυγής που άσκησε ο Δήμος Βέροιας με τους πρόσθετους λόγους που επισύναψε ο ΠΟΞ, προκειμένου να ακυρωθεί η ΚΥΑ 123472/2403 με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση του υπερλατομείου στο Ξηρολίβαδο, επικαιροποιεί την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων του Ξηρολιβάδου που συνήλθε στις 11 Αυγούστου 2010 και ζητά επιτακτικά:



Α. Την ΑΜΕΣΗ ανάκληση από τους αρμόδιους Υπουργούςτης ΚΥΑ, δια της οποίας εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την οποία απέρριψαν συνολικά το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, ενώ αρνητική θέση εξέφρασαν δημοσίως οι Βουλευτές Ημαθίας, τα Τοπικά Συμβούλια, οι Κομματικές Οργανώσεις, οι Τοπικοί Φορείς και σύσσωμη η κοινωνία.



Β. Την καταλυτική παρέμβαση των Βουλευτών Ημαθίας καθώς και των Τοπικών και Περιφερειακών Αυτοδιοικητικών Αρχών, από τους οποίους ζητά να λάβουν εκ νέου δυναμική θέση ΚΑΤΑ της εγκατάστασης του υπερλατομείου, προκειμένου να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ από την κυβέρνηση η διαβόητη ΚΥΑ.



Ο ΠΟΞ επισημαίνει την αναγκαιότητα της πολιτικής επίλυσης του ζητήματος, ανεξάρτητα από την εξέλιξη της προσφυγής στο ΣτΕ, προκειμένου το φυσικό περιβάλλον του Βερμίου να διαφυλαχθεί από το ενδεχόμενο και άλλων παρόμοιων καταστροφικών επεμβάσεων.



Εκ του Π.Ο.Ξ







ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ:

Γιώργος Παπανδρέου Πρωθυπουργός

Θόδωρος Πάγκαλος Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης

Τίνα Μπιρμπίλη Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας Κλιματικής Αλλαγής

Κώστας Σκανδαλίδης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Δημήτρης Ρέππας Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Μιχάλης Χρυσοχοίδης Υπουργός Περιφ/κής Ανάπτυξης Ανταγ/κότητας

Παναγιώτης Ψωμιάδης Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Τάσος Σιδηρόπουλος Βουλευτής Ημαθίας

Θάνος Γικόνογλου Βουλευτής Ημαθίας

Άγγελος Τόλκας Βουλευτής Ημαθίας

Μιχάλης Χαλκίδης Βουλευτής Ημαθίας

Κώστας Καραπαναγιωτίδης Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Χαρούλα Ουσουλτζόγλου Δήμαρχος Βέροιας

Τάσος Καραμπατσός Δήμαρχος Νάουσας

Φώτης Δημητριάδης Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Φορείς

Μ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: