Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Το blog "Βεροιώτης" για το Σέλι

Κάτω τα χέρια σας από το Σέλι!!!

Ο Βεροιώτης θέλει να ρωτήσει δημόσια όλους τους θεσμικούς και μή φορείς της Ημαθίας...Είναι αλήθεια οι πληροφορίες που ήρθαν στα αυτιά μας ότι το χιονοδρομικό κέντρο του Σέλι φέτος δεν θα ανοίξει και ότι θα παραμείνει κλειστό ολόκληρη της σεζόν; Ελπίζουμε αυτή η πληροφορία να είναι ανακριβής και να μην επιβεβαιωθούμε για μια ακόμα φορά.
Απαιτούμε το καλύτερο χιονοδρομικό της Ελλάδας να παραμείνει ανοιχτό και να προσφέρει σε αθλητές και τουρίστες όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες!!! Το Σέλι είναι το καμάρι της Βέροιας.Κάτω τα χέρια σας.Θα μας βρείτε απέναντι!!!


Άμεση απαντηση του προέδρου του χιονοδρομικου στο Σέλι!!!

Σχετικά με την ανάρτηση στο blog σας με τίτλο “Κάτω τα χέρια από το Σέλι” θα θέλαμε να κάνουμε γνωστά τα εξής.
Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, είναι το πρώτο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της Χώρας. Λειτουργεί από το 1934, χρονιά που οργανώθηκαν οι πρώτοι Πανελλήνιοι αγώνες χιονοδρομίας.

Το 1955 τοποθετήθηκε ο πρώτος αναβατήρας της χώρας (εναέρια καρέκλα μήκους 750μ.) που έφτανε σε υψόμετρο 1600μ ενώ το έτος 1968 επεκτάθηκε κατά 500μ. φτάνοντας σε υψόμετρο 1730μ. Στις 4-2-1972 με Βασιλικό Διάταγμα χαρακτηρίζεται εθνικό στάδιο με την ονομασία "Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου". Είναι Ν.Π.Δ.Δ. και ανήκει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Διοικείται από 7μελή Επιτροπή, η θητεία της οποίας είναι δύο χρόνια. Η παρούσα ορίστηκε με το ΦΕΚ. 168/10-5-2010. Η Επιτροπή Διοίκησης είναι και η “μόνη” υπεύθυνη για την λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου και για την διαχείριση του.
Αυτές τις μέρες με το υπάρχον εποχικό προσωπικό ολοκληρώθηκε ο ετήσιος έλεγχος των αναβατήρων, η συντήρηση των αποχιονιστικών και των εκχιονιστικών μηχανημάτων, τεχνικές εργασίες συντήρησης του κέντρου, χωματουργικά, με την βοήθεια και της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και ότι άλλο είχε προγραμματιστεί. Σε ένα 10ήμερο το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου θα είναι έτοιμο ενόψει της χειμερινής περιόδου.
Ο τιμοκατάλογος των καρτών διαρκείας και των ημερησίων καρτών είναι ο ίδιος χαμηλός όπως και την περσινή περίοδο, τα τροχόσπιτα έχουν κάνει την εμφάνιση τους και δρομολογείτε η προκήρυξη των εποχικών για την χειμερινή περίοδο.
Δυστυχώς οι ”Κασσάνδρες” θα διαψευστούν για ακόμη μία φορά. Καλό χιονισμένο χειμώνα.

Για την Ε.Δ.
Ο Πρόεδρος


Zυγουλιάνος Στέργιος

Σχόλιο του Βεροιώτη: Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο πρόεδρο για την άμεση απάντησή του.Ευχόμαστε στο αγαπημένο μας χιονοδρονικό κέντρο καλή επιτυχία και δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας.Είμαστε εδώ για ότι χρειαστειτε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: