Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Δημοφιλείς χειμερινοί και χριστουγεννιάτικοι προορισμοί

Οι πιο δημοφιλείς χειμερινοί και χριστουγεννιάτικοι προορισμοί

Η ώρα άλλαξε, ο χειμώνας έχει πλημμυρίσει την ατμόσφαιρα και τα Χριστούγεννα είναι μια ανάσα μακριά μας!

Για τους περισσότερους η περίοδος των γιορτών είναι η καλύτερη στιγμή του χρόνου, γεμάτη χαρούμενη διάθεση και αγαπημένα πρόσωπα. Για όσους όμως επιθυμούν να ταξιδέψουν, το TripAdvisor προτείνει τις κορυφαίες δέκα ταξιδιωτικές τάσεις για την χειμερινή περίοδο διακοπών.
Ο κατάλογος προέκυψε από τις αναζητήσεις των χρηστών της δημοφιλούς ταξιδιωτικής ιστοσελίδας, οι οποίοι θέλησαν να ταξιδέψουν από την 1η Δεκεμβρίου 2014 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015.
Οι αποδράσεις σε πόλεις αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δημιφιλείς, με τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι να κατακτούν τις δυο πρώτες θέσεις, ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι προτίμησαν ηλιόλουστους προορισμούς με υψηλές θερμοκρασίες ακόμα και το χειμώνα.

Σας παρουσιάζουμε τους δέκα κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς αυτής της χρονιάς:

Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.


Η Νέα Υόρκη παίρνει την πρώτη θέση ως ο πιο επιθυμητός διεθνής προορισμός. Ο κρύος χειμώνας δεν είναι ικανός να αποτρέψει τους τουρίστες από το να επισκεφθούν το Μεγάλο Μήλο, που προσελκύει πάνω από 54 εκατομμύρια ταξιδιώτες όλο το χρόνο.
Το χειμώνα και τα Χριστούγεννα, η πόλη μετατρέπεται σε ένα γιγαντιαίο παραμυθένιο σκηνικό με τις αγορές και τον εντυπωσιακό στολισμό να κλέβουν την παράσταση.

Παρίσι, Γαλλία


Στη δεύτερη θέση η αγαπημένη Πόλη του Φωτός, με πολλούς από τους ταξιδιώτες να την επιλέγουν για μια ρομαντική απόδραση. Παραδόξως, αυτή η περίοδος θεωρείται low season, κι έτσι οι ταξιδιώτες μπορούν να επωφεληθούν από τη σχετική ηρεμία, αλλά και να θαυμάσουν την εορταστική διακόσμηση της πόλης.
Χριστουγεννιάτικες αγορές “ξεφυτρώνουν” σε κάθε γωνιά της, προσκαλώντας μεγάλους και παιδιά να ζήσουν από κοντά το όνειρο!

Σαρμ ελ-Σέιχ, Αίγυπτος


Για όσους αναζητούν μια ηλιόλουστη επιλογή, η Σαρμ ελ-Σέιχ της Αιγύπτου είναι στη τρίτη θέση. Το γραφικό αυτό θέρετρο προσφέρει θερμοκρασίες 32 βαθμών Κελσίου τον Δεκέμβριο και μια πληθώρα από αμμώδεις παραλίες.

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


Το ταχέως αναπτυσσόμενο Ντουμπάι, το “στολίδι” των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατέκτησε την θέση τέσσερα και όχι άδικα. Η πόλη προσφέρει στους ταξιδιώτες καλοκαιρία όλο το χρόνο, καθώς και μια σειρά από θεαματικά αξιοθέατα, που κάνουν την εμφάνιση τους στη πόλη, το ένα μετά το άλλο.
Θαυμάστε τη θέα από το Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, απολαύσετε πολυτελή διαμονή σε ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία του κόσμου και gourmet επιλογές σε βραβευμένα εστιατόρια.

Άμστερνταμ, Ολλανδία


Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, το Άμστερνταμ. Οι τυχεροί ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν πατινάζ στα διάσημα κανάλια της πόλης, να κάνουν ποδήλατο σε χιονισμένα τοπία και να ανακαλύψουν τις χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις σε κεντρικά σημεία και “ψαγμένα” στέκια.

Playa de las Americas, Τενερίφη


Η παραλία Playa de las Americas στο ισπανικό νησί της Τενερίφης είναι στο νούμερο έξι, αναμφίβολα λόγω της φήμης του για τις επιλογές ατέλειωτης διασκέδασης. Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να υποδεχθείτε τη νέα χρονιά;

Costa Adeje, Τενερίφη


Όσοι προτιμούν μια χαλαρωτική απόδραση, μπορούν να επιλέξουν την Costa Adeje, στον αριθμό επτά, που αποτελεί ένα ακόμα από τα πολλά αξιοθέατα της Τενερίφης. Το παραθαλάσσιο θέρετρο προσφέρει μια πιο ήσυχη εναλλακτική λύση και είναι η ιδανική επιλογή για οικογένειες.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη


Οι ταξιδιώτες που αναζητούν κάτι πιο ξεχωριστό, τοποθέτησαν τη Μπανγκόκ στον αριθμό οκτώ, με την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης να προσφέρει όλο το χρόνο ζεστό καιρό και μια σειρά από σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα. Το περίφημο Μεγάλο Παλάτι, κατοικία των βασιλέων της Ταϊλάνδης από τον 18ο αιώνα, είναι ένα μόνο από τα μέρη, που δεν πρέπει να χάσετε.

Playa Blanca, Λανζαρότε


Ταξιδεύοντας στο ηπειρωτικό τμήμα της Ισπανίας, η Playa Blanca στη Λανζαρότε κατακτά την ένατη θέση. Το όνομα της πόλης, “Λευκή Παραλία” δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό της περιβάλλον.
Η κεντρική παραλία της με την απαλή, λευκή άμμο και οι υψηλές θερμοκρασίες, ακόμα και τον χειμώνα περιγράφουν έναν παράδεισο στη γη.

Βερολίνο, Γερμανία


Το Βερολίνο ολοκληρώνει τη λίστα ως ένας από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς και χριστουγεννιάτικους προορισμούς. Η περίοδος των διακοπών είναι μια από τις καλύτερες στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες αγορές και μια έκδηλη εορταστική διάθεση υποδέχονται τους επισκέπτες στην λαμπερή αυτή πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: