Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

15 λόγοι που η απόκτηση σκύλου είναι η καλύτερη επένδυση που έχετε κάνει ποτέ!!

15 λόγοι που η απόκτηση σκύλου είναι η καλύτερη επένδυση που έχετε κάνει ποτέ!!
Είναι ευρέως γνωστό, πως το να αποκτήσει κάποιος ένα σκύλο, δεν ότι πιο φθηνό. Φυσικά η υιοθεσία, την οποία επικροτούμε, δεν χρειάζεται κάποιο χρηματικό ποσό, ωστόσο, οι τροφές, τα κρεβατάκια, τα παιχνίδια, τα λοιπά αξεσουάρ και η εκπαίδευση κοστίζουν. Επίσης, ένας σκύλος χρειάζεται το χρόνο και την ενέργειά σας. Παρόλα αυτά, εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε κάτι που ίσως δεν γνωρίζατε ή δεν είχατε συνειδητοποιήσει - η απόκτηση σκύλου είναι η καλύτερη επένδυση που έχετε κάνει ποτέ! Παρακάτω ακολουθούν 15 λόγοι που το αποδεικνύουν!


1. Υπάρχει πάντα κάποιος να σας καλωσορίζει
Είναι κανένας άλλος τόσο ενθουσιασμένος που σας βλέπει, ακόμα και αν λείψατε μόνο 5 λεπτά;

2. Είναι το πιο γλυκό ξυπνητήρι
Ποιος δεν θέλει να ξυπνάει έτσι;

3. Δεν τρώτε ποτέ μόνος σας
Τι καλύτερο από ένα χαλαρωτικό δείπνο με την καλύτερη παρέα.
 

4. Λαμβάνετε απεριόριστη αγάπη
Ο σκύλος σας θα σας αγαπάει για πάντα, χωρίς να σας κρίνει και ανεξάρτητα τι κάνετε και τι είδους άνθρωπος είστε.

5. Είναι το πιο μαλακό κ ζεστό μαξιλάρι
Δεν θέλουν όλοι οι ιδιοκτήτες να μοιράζονται το κρεβάτι με το κατοικίδιο τους… Αλλά όσοι το κάνουν ξέρουν ότι δεν υπάρχει καλύτερο μαξιλάρι για έναν τέλειο ύπνο.

6. Σας παροτρύνει να ασκηθείτε
Δεν είστε φίλος της γυμναστικής; Θα γίνετε μόλις αποκτήσετε την καλύτερη παρέα για περπάτημα.

7. Θα σας μάθει πώς να απολαμβάνετε τη ζωή
Οι σκύλοι είναι χαρούμενα ζώα και η συμβίωση μαζί τους, θα σας μάθει να εκτιμάτε και να χαίρεστε ακόμα και τα μικρά πράγματα της καθημερινότητας, όπως είναι το καθάρισμα του σπιτιού με Swiffer!  Τι πιο εύκολο και διασκεδαστικό!

8. Νιώθουν τον πόνο σας
Σας ξέρει καλύτερα από όσο γνωρίζετε εσείς τον εαυτό σας και είναι πάντα εκεί για εσάς όταν χρειάζεστε κάποιον.

9. Συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία σας
Μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο σκύλος κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους, μειώνοντας τα επίπεδα του άγχους τους, αυξάνοντας την υγεία της καρδιάς (αρτηριακή πίεση, και σάκχαρο στο αίμα). Μπορεί ακόμη, να βοηθήσει στην πρόληψη των αλλεργιών, στα μωρά και τα παιδιά!
 

10. Σας κάνει πιο ευτυχισμένο άνθρωπο
Η επιστήμη έχει αποδείξει επίσης, ότι οι σκύλοι κάνουν τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους στο σύνολο. Σε συνδυασμό με τη μείωση του στρες, ο τετράποδος φίλος του ανθρώπου, βελτιώνει τη ζωή του ιδιοκτήτη του σε γενικό επίπεδο.

11. Είναι έμπειρος θεραπευτής
Ενώ όλοι οι σκύλοι είναι αυθεντίες στο να παρηγορούν και να ηρεμούν τον ιδιοκτήτη τους, πολλοί από αυτούς, έχουν υιοθετηθεί από νοσοκομεία και άλλα κέντρα, με σκοπό να βοηθήσουν στην θεραπεία σωματικών και ψυχικών ασθενειών.
 

12. Μπορείτε να του μάθετε να κάνει τα πάντα
Η βασική υπακοή είναι απαραίτητη, αλλά η εκμάθηση κόλπων και χρήσιμων συμπεριφορών, όπως το άνοιγμα των θυρών,  το άναμμα των φώτων και το ξεσκόνισμα με Swiffer, το οποίο «παγιδεύει» σκόνη και τρίχες τρεις φορές πιο αποτελεσματικά από μία κοινή σκούπα ή ξεσκονόπανο, είναι διασκεδαστικό για εσάς και το σκύλο σας. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες!
 

13. Μας εμπνέουν
Πόσες απίστευτες ιστορίες σκύλων έχετε ακούσει οι οποίοι έχουν υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση, παραμέληση ή ασθένεια και ο σκύλος βγαίνει δυνατός, κουνάει την ουρά ευτυχισμένος και ευγνώμων που είναι ακόμα ζωντανός; Πώς μπορεί αυτό να μη σας εμπνεύσει;
 

14. Η πίστη τους ποτέ δεν εξαντλείται
Η τετράποδη συντροφιά σας, θα είναι στο πλευρό σας, ακόμη και όταν δε θα θέλετε να είναι. Ενώ μερικές φορές μπορεί να είναι ενοχλητικό, θα πρέπει πραγματικά να εκτιμήσετε την κάθε στιγμή που έχετε μαζί τους, διότι το μόνο που θέλουν είναι σας αγαπούν.
 

15. Είναι αξιολάτρευτα
Είναι προφανές, αλλά οι σκύλοι πραγματικά είναι αξιολάτρευτοι. Από την υγρή μύτη τους, τη μαλακή γούνα τους μέχρι και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους. Τέλος, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη γλυκύτητά τους από τα πολλά πλεονεκτήματά τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: