Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς στηρίζουν με τη συμμετοχή τους το αγροτικό συλλαλητήριο της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου στην Πλατεία Δημαρχείου


Τη στήριξη και συμμετοχή τους στην αγροτική κινητοποίηση της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι των φορέων σε συνάντηση που έγινε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας. 

Την κινητοποίηση ενάντια στα φορολογικά και άλλα μέτρα της κυβέρνησης οργανώνει για τη συγκεκριμένη ημερομηνία ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, έχοντας στις σκέψεις του να μην προβεί αυτή τη φορά σε κλείσιμο των δρόμων σε εθνικό ή επαρχιακό δίκτυο, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν ανυποψίαστοι πολίτες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Τάσο Χαλκίδη, η κινητοποίηση θα ξεκινήσει με πορεία τρακτέρ από τις 10.30 το πρωί της 23ης Ιανουαρίου από την Κουλούρα ως τη Βέροια, όπου στις 11 θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή όλων των φορέων στην Πλατεία Δημαρχείου. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης και τις ομιλίες, η πομπή των τρακτέρ θα κατευθυνθεί στον κόμβο της Κουλούρας, χωρίς όμως να κλείσει δρόμους. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις και κινήσεις διαμαρτυρίας από τον Αγροτικό Σύλλογο, η μορφή των οποίων θα αποφασιστεί στο επόμενο διάστημα.
Στη χθεσινή συγκέντρωση οι τοπικοί φορείς εξέφρασαν τη στήριξη και συμμετοχή τους στην πρώτη φετινή κινητοποίηση των αγροτών, ενώ σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι ο αγώνας των αγροτών πρέπει να ενισχυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τους συναδέλφους τους, δεδομένου ότι ο αγροτικός κλάδος είναι ο σημαντικότερος για την οικονομία της Ημαθίας. Από τις διοικήσεις των συλλόγων θα γίνει προσπάθεια να νεκρώσει η αγορά και όλες οι οικονομικές δραστηριότητες, (κατά πληροφορίες θα είναι κλειστά και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος), παρά τις εκφρασμένες αντιρρήσεις αρκετών εμπόρων και επαγγελματιών που δεν κινήθηκαν ούτε την περίοδο των γιορτών ούτε και τις μέρες του χιονιά.
Τη στήριξή τους στην κινητοποίηση της 23ης Ιανουαρίου εξέφρασαν με την παρουσία τους στη χθεσινή σύσκεψη: Οικονομικό Επιμελητήριο, Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, Εργατικό Κέντρο, Ιατρικός Σύλλογος, Οδοντιατρικός Σύλλογος, Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ημαθίας και ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: