Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Άγγελος Τόλκας: Οι εκλογές αποτέλεσαν το πολιτικό ξέσπασμα των προοδευτικών πολιτών

Ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με τις εκλογές στο νέο φορέα της κεντροαριστεράς:

"Οι εκλογές για το Νέο Φορέα της Κεντροαριστεράς αποτέλεσαν το πολιτικό ξέσπασμα των προοδευτικών πολιτών ενάντια στην παρωχημένη συντηρητική πολιτική των ψεύτικων υποσχέσεων και των δήθεν ψευδαισθήσεων.
Η μεγάλη συμμετοχή ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό να ανασυνταχθεί η δημοκρατική παράταξη αλλά και αυστηρό μήνυμα να προχωρήσουμε με ενότητα, με συμμετοχή όλων όσων μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτήν την πορεία και με απαίτηση ανανέωσης του χώρου.
Μια ανανέωση όμως η οποία είναι κυρίαρχα πολιτική.

Είναι πια καθαρό ότι ο πολίτης σήμερα ζητάει περισσότερη πολιτική, δηλαδή μεγαλύτερη συμμετοχή του ίδιου στις αποφάσεις που λαμβάνονται και τον αφορούν. Ακόμη πιο καθαρό είναι το μήνυμα ότι δεν αναζητάει έναν «Αντιτσίπρα» αλλά τη συλλογική προσπάθεια και ευθύνη ενός χώρου με διακριτά πολιτικά χαρακτηριστικά τόσο από τη συντηρητική δεξιά που δεν αλλάζει όσο και από την κατ’ ευφημισμό αριστερά που κυβερνά.
Όλα τα παραπάνω τα εξέφρασε και εγγυάται με τον καλύτερο τρόπο η Φώφη Γεννηματά. Γι’ αυτό και κατάφερε μια σημαντική νίκη τόσο πανελλαδικά όσο και σε επίπεδο Ημαθίας.
Την ερχόμενη Κυριακή καλούμε τους χιλιάδες πολίτες να συμμετέχουν και πάλι. Εγγυόμαστε έτσι την ενότητα και την δημοκρατία.
Την ερχόμενη Κυριακή αφήνουμε οριστικά πίσω την περίοδο εσωστρέφειας και της στείρας αντιπαράθεσης. Δημιουργούμε το νέο φορέα, με υπέρβαση των σημερινών στενών κομματικών ορίων, για να μιλήσουμε για το μέλλον και την προοπτική της χώρας μας.
Στις 19 Νοέμβρη ψηφίζουμε όσοι ψηφίσαμε και την προηγούμενη Κυριακή, σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο ανά την Ελλάδα, χωρίς αντίτιμο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: