Κυριακή 10 Μαΐου 2009

"Το μαγαζάκι"... στο Σέλι
























... Πέτρα, ξύλο και καρδιά. αρμονικά φιλόξενα, γεμίζουν με συναισθηματα. Κάθε παρέα που θέλει να βρεί ένα "μαγαζάκι" να γελάσει, να κλάψει, να χαρεί όλες τις ομορφιές που μορεί να προσφέρει η ζωή και ο Αντώνης.
----------
...Αν και δεν είμαι βλάχα, όλα είναι τέλεια. Το χρώμα του ξύλου, τα έπιπλα, η ιακόσμηση κα ο ιδιοκτήτης του "καφενείου" είναι υπέροχα. Ελπίζω να μείνω και να περάσουμε όμορφες καλοκαιρινές βραδιές.
----------
...Ανοίγοντας την πόρτα αισθάνεσαι μια ξαφνική ευδιαθεσία γι'αυτό που αντικρύζεις. Υπάρχουν παντού εκπλήξεις και έξυπνες ιδέες. Εύχομαι να μας βρουν βαθυά γεράματα μέσα στο "μαγαζάκι".
----------
...Αυτό το "μαγαζάκι" είναι κάτι που έλειπε από το Σέλι. Συνδιάζει την παράδοση με το καινούργιο και μαζί με το μεράκι του ιδιοκτήτη σε συναρπάζει.
----------

...Ου εν τω πολώ το εύ, αλλ' εν τω "μαγαζάκι" το πολύ.


...Διαβαίνοντας το κατώφλι του, μία αύρα οικείου αέρα γεμίζει τους πνεύμονες σου. Σαν συνέχεια της διαδρομής θαρρείς όλα τα χρώματα κι αρώματα βρηκαν καταφύγιο σ' ένα μικρό - μεγάλο χώρο. Στο "μαγαζάκι". Γέυσεις- συναισθήματα και πρόσωπα καθαρά σε προτρέπουν να ξεπεράσεις τα όρι των ελευθεριών σου. Σου ευχόμαστε υπέρβαση των προσδοκιών σου.

...Πολύ γραφικό και ζεστό. Ταυτίζεται πάρα πολύ με το παραδοσιακό στυλ του Σελίου. (Αν και το Σέλι χρειαζεται πολλές πινελιές "παραδοσιακού στυλ"). Μάλλον για να τις αποκτήσει πρέπει να μιμηθεί το "μαγαζάκι" του Αντώνη.

...Ως λάτρεις του βουνού και συστηματικοί θαμώνες του χωριού, σε κάθα μας επίσκεψη μας αναζητούσαμε απεγνωσμένα καπνισμένες καμινάδες και ανθρώπους με την ίδια αγάπη για το Σέλι.
Και πάντα, κατά την είσοδο μας περιμέναμε να δούμε ένα ασημί αγροτικό, σήμα κατατεθές δικό σου... και ποτέ δεν μας απαγοήτευσες. Η αγάπη σου για το Σέλι ξεπερνούσε ακόμη και τη δική μας.
Τα τελευταία 4 χρόνια που σε γνωρίζουμε καλά, ακόμη αντηχούν στα αυτιά μας οι ιδέες σου για την αξιοποίηση και την ανπάπτυξη του τόπου.
Έτσι, όταν μόλις σήμερα μάθαμε ότι λίγες μέρες πριν έκανες τις ιδέες σου πράξη δεν εκπλαγήκαμε, γιτί το βουνό είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου. Εκπλαγήκαμε όμως, όταν το είδαμε, γιατί ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Δεν φανταζόμασταν ότι σ' ένα τόσο μικρό χώρο θα μπορούσαν να συνδιαστούν η παράδοση, το μεράκι και η γαστρονομία. Και πολυ περισσότερο δε φανταζόμασταν όι όλη η διακόσμηση είναι αποτέλεσμα 100 ωρών σκληρής, αδιάκοπης προσωπικής δουλειάς.
Το "μαγαζάκι" σου επιβεβαιώνει τη γνωστή ρήση ότι τα πολύτιμα αρώματα κλείνονται σε μικρά μπουκαλάκια. Είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθείς.
Εύγε για το τόλμημα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

molis anoixei h porta tou mikrou paradeisou se kanei na afiseis oles tis skotoures apo exw kai na xatheis mesa se auto to omorfo kai fuloxenw klima.......... kathe ti pou eiparxei mesa se auton ton xwro einai ftiaxmeno me xexwristw tropo kai monadiko sto idos tou kathe gwnia se kanei na taxideueis se alles epoxes....... einai kati poy pragmatika eleipe apo auto to xwrio.... mprabo soy

Ανώνυμος είπε...

με λιγα λογια... πολυ ομορφο