Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Μάγια Τσόκλη


Η Μάγια Τσόκλη γεννήθηκε στο Παρίσι. Ακολουθώντας τις επαγγελματικές μετακινήσεις του πατέρα της, έζησε τα παιδικά της χρόνια στη Γαλλία, την Γερμανία και την Ελλάδα όπου και εγκαταστάθηκε μόνιμα.
Μετά από σπουδές κοινωνιολογίας δούλεψε στο χώρο της Μόδας κοντά στον Γιάννη Τσεκλένη και δημιούργησε το δικό της ατελιέ.
Το 1997 ξεκίνησε μία συνεργασία με την πολιτιστική εκπομπή της τότε ΕΤ2 "Συν και Πλην" και στη συνέχεια ανέλαβε μαζί με τον σκηνοθέτη Χρόνη Πεχλιβανίδη την δημιουργία μιας ταξιδιωτικής εκπομπής. Έτσι ξεκίνησε το 1999 το "Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα" στη ΝΕΤ που με τα χρόνια εξελίχθηκε στην εκπομπή "Ταξιδεύοντας με τη Μάγια Τσόκλη".
Σήμερα, η σειρά αυτή κλείνει τα 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην κρατική τηλεόραση, έχει κάνει γυρίσματα σε περισσότερες από 40 χώρες στο κόσμο, έχει βραβευτεί επανειλημμένα και θεωρείται στην Ελλάδα ως η εγκυρότερη στο χώρο του ταξιδιού.
Η Μάγια Τσόκλη έχει ταυτιστεί με την ταξιδιωτική δημοσιογραφία Εδώ και δύο χρόνια διευθύνει το Passport (passport.kathimerini.gr), το μηνιαίο ταξιδιωτικό περιοδικό με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην κατηγορία του που ανήκει στον όμιλο της Καθημερινής.
Από τον Οκτώβριο του 2007 και για 2 χρόνια συνεργάστηκε με το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Είναι υποψήφια βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: