Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Χιόνι και προσωπικό περιμένει το Σέλι

Μπορεί χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες να μην έχουμε δει ακόμη, ωστόσο μπαίνοντας πλέον στον Δεκέμβρη, ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει το γύρισμα και να δούμε το νομό στα «λευκά». Πολλοί βολεύονται με τον μαλακό καιρό αν αναλογιστούμε την οικονομική κρίση και τις τιμές των καυσίμων. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που κάθονται σε…αναμμένα κάρβουνα αφού δεύτερη χρονιά δίχως χιόνι μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική.

Όπως αντιλαμβάνεστε αναφερόμαστε σε φορείς που το χιόνι αποτελεί το «οξυγόνο» για την λειτουργία τους. Πρόκειται για τους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη της διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου αλλά και μια σειρά επαγγελματιών που περιμένουν τον «λευκό» επισκέπτη να τους φέρει κόσμο από τους όμορους νομούς για να δουλέψουν.

Πρόσφατα, το Σέλι συμπεριλήφθηκε στα πέντε πιο αγαπημένα Χιονοδρομικά Κέντρα όσων ψήφισαν στην ιστοσελίδα της “Hellexpo” για την έκθεση “Φιλοξενία 2010”. Βέβαια η πέμπτη θέση είναι μια τιμητική διάκριση αλλά όχι το ζητούμενο για τους Σελιώτες που στοχεύουν ακόμη ψηλότερα. «Αναμενόμενη θα έλεγα η πέμπτη θέση μετά από τον χειμώνα που μας πέρασε» δηλώνει ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Χιονοδρομικού Στέργιος Ζυγουλιάνος και προσθέτει: «Ήταν ένας χειμώνας χωρίς χιόνι. Αρκεί να σου πω ότι μόνο μια δυο μέρες λειτούργησε το χιονοδρομικό με πληρότητα 100% . Κι αν το “ποδι” φύγει, δύσκολα επανέρχεται. Στόχος είναι, όπως λέω πάντα, να ανεβάσουμε το Σέλι εκεί που ανήκει. Στην πρώτη θέση».

Πρόβλημα με το προσωπικό

Το θέμα του προσωπικού ήταν και όπως φαίνεται παραμένει το μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία του Χιονοδρομικού Σελίου. Η προηγούμενη διοίκηση αντιμετώπισε τα γνωστά προβλήματα και όπως φαίνεται το θέμα παραμένει και σήμερα. Μπήκαμε στον χειμώνα και το θέμα με το προσωπικό δεν έχει τακτοποιηθεί ακόμα, παρότι το Κέντρο είναι έτοιμο να δουλέψει. «Αν εξαιρέσουμε το προσωπικό το οποίο δυστυχώς ακόμα δεν μας έχει δοθεί. Κατά τα λοιπά, είμαστε έτοιμοι. Μέχρι σήμερα έγιναν 340 περίπου μεροκάματα. Τα λιφτ, τα μηχανήματα για το χιόνι είναι έτοιμα» δήλωσε ο πρόεδρος Στέργιος Ζυγουλιάνος. Σε ερώτησή μας τι γίνεται αν αύριο πέσει χιόνι και πρέπει να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό, ο κ. Ζυγουλιάνος μας απαντά: «Αν πέσει χιόνι όλοι στις επάλξεις. Το παίρνω πάνω μου. Δεν θα κλείσει το Χιονοδρμικό. Θα λειτουργήσει κι ας είναι και με εθελοντές. Αν εξαιρέσεις το θέμα με το προσωπικό, που όντως είναι πρόβλημα, τα άλλα όλα είναι σε καλό επίπεδο».

Οι στόχοι

Όσον αφορά τους στόχους της νέας διοίκησης, ο κ. Ζυγουλιάνος ανέφερε και πιο πάνω, ότι το Σέλι θα επιδιώξει να επανέλθει στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων. Έχουν γίνει παρεμβάσεις στις πίστες, υπάρχει ο χώρος στάθμευσης που ολοκληρώθηκε και η πίστα για τα έλκηθρα και η εύκολη πρόσβαση που δίνει η Εγνατία Οδός αποτελούν πλεονεκτήματα για το Σέλι. «Όλα αυτά φυσικά με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει χιόνι. Μας το χρωστάει» δηλώνει ο κ. Ζυγουλιάνος και προσθέτει ότι θα υπάρξει συνεργασία με το παγοδρόμιο ώστε να φιλοξενηθεί κόσμος μετά από την Βέροια στο Χιονοδρομικό. Επίσης μέσα στις σκέψεις είναι να συνεχιστεί η συνεργασία με το περιοδικό Auto Τρίτη και να γίνει μια αντίστοιχη εκδήλωση με αυτή της εβδομάδας οδικής ασφάλειας που έγινε πριν ένα μήνα στην Βέροια.

Έντονος ο ανταγωνισμός

Μέσα σε όλα, υπάρχει και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα Χιονοδρομικά. Ένας επιπλέον «παίκτης» στο χώρο είναι και το Βουλγάρικο Χιονοδρομικό «Μπάνσκο» που προσελκύει πολλούς Βορειοελλαδίτες. «Ναι, πιστεύω ότι μας επηρεάζει η λειτουργία του» απαντά ο κ. Ζυγουλιάνος ο οποίος βλέπει πολλούς Έλληνες να το επιλέγουν για διήμερες ή τριήμερες αποδράσεις. Τώρα, αν η κρίση κάνει πιο συντηρητικούς, στις δαπάνες, τους Έλληνες και επιλέξουν φέτος τις μονοήμερες εξορμήσεις, τότε σίγουρα αυτό θα είναι προς όφελος των Ελληνικών κέντρων που είναι πιο κοντά. Με την προϋπόθεση πάντα, ότι θα έχουν χιόνι.

πηγή: Εφημερίδα Βέροια

Δεν υπάρχουν σχόλια: