Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

"Ασπρη μέρα" για τα χιονοδρομικά της Ημαθίας

"Τονωτική ένεση", για τα χιονοδρομικά της Ημαθίας Σέλι και 3-5 Πηγάδια, αποτέλεσαν οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν από το βράδυ της Πέμπτης στα ορεινά. Οι πίστες γέμισαν με χιόνι και οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών κέντρων εναπόθεσαν τις τελευταίες ελπίδες τους στον καιρό, περιμένοντας να λειτουργήσουν κανονικά τα χιονοδρομικά κέντρα τα οποία όλο αυτό το διάστημα υπολειτουργούσαν λόγω των καλών καιρικών συνθηκών..

Το σκηνικό της έλλειψης χιονιού ήταν φέτος εντονότερο με αποτέλεσμα η κίνηση και η επισκεψιμότητα στα Χιονοδρομικά Κέντρα της Ημαθίας-σύμφωνα με τους υπευθύνους- να σημειώσει κατακόρυφη πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και να έχει οικονομικό αντίκτυπο τόσο στα ίδια τα κέντρα όσο και στον γενικό τουρισμό του Νομού..

Το χιόνι που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Σέλι ξεπέρασε τους 15 πόντους και από νωρίς το πρωί τα μηχανήματα καθάριζαν τους δρόμους προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των οχημάτων..

Όπως δήλωσε στα "Ε" ο Πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου Στέργιος Ζυγουλιάνος, η φετινή χρονιά ήταν μια από τις δυσκολότερες για τα χιονοδρομικά κέντρα, κυρίως λόγω της έλλειψης χιονιού..

"Φέτος ήταν μια από τις πιο δύσκολες χρονιές των τεσσάρων τελευταίων χρόνων. Ενώ κυριάρχησαν οι χαμηλές θερμοκρασίες έλειπε το χιόνι. Ελπίζουμε ότι από δω και πέρα θα πάνε όλα καλά εάν βοηθήσει βέβαια και ο καιρός. Το Σέλι είναι ο πιο καλός, ο πιο φθηνός και ο πιο σύντομος προορισμός", σημείωσε μεταξύ άλλων..

.


ΤΕΧΝΗΤΗ ΧΙΟΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΙΣΤΕΣ
Από την ερχόμενη Τρίτη μάλιστα, πρόκειται να λειτουργήσει στο Σέλι τεχνητή χιόνωση προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι λάτρεις των χειμερινών σπορ..

"Είναι μια ενέργεια η οποία έπρεπε να είχε γίνει πριν χρόνια. Η τεχνητή χιόνωση είναι μια προσπάθεια η οποία θα γίνει αρχικά σε δοκιμαστικό επίπεδο. Θέλουμε να γίνει το Σέλι επισκέψιμο ακόμη και από τα σχολεία", πρόσθεσε..


Από την εφημερίδα "Επίκαιρα"
http://www.imnews.gr/index.php?id=1&did=6790

Δεν υπάρχουν σχόλια: