Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Απόψε στις 20:00 η τελετή έναρξης των Special Olympics

Η επίσημη τελετή έναρξης των Special Olympics θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στις 20:00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας και συνολικά 7.000 αθλητές, 2.500 προπονητές, 40.000 μέλη οικογενειών, 3.000 εκπρόσωποι των media από 180 χώρες, με τη βοήθεια περίπου 25.000 εθελοντών βρίσκονται ήδη στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Οι Special Olympics αποτελούν το κορυφαίο γεγονός στην πολύχρονη πορεία ενός παγκόσμιου κινήματος που ιδρύθηκε το 1968 από την Γιουνίς Κένεντι Σράιβερ. Το όραμά της για τη δημιουργία μίας κοινωνίας στην οποία όλοι είναι αρεστοί και συμμετέχουν πήρε "σάρκα και οστά".

Ο άνθρωπος που έχει την αποκλειστική ευθύνη των δύο τελετών (έναρξης και λήξης) είναι ο γνωστός χορογράφος, Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος μαζί με την καλλιτεχνική του ομάδα ανέλαβαν το δύσκολο έργο της ανάπτυξης και υλοποίησης των δημιουργικών και εθιμοτυπικών πτυχών των τελετών. Κοντά του θα βρίσκονται σπουδαίοι άνθρωποι της μουσικής, με κορυφαίο τον Στίβι Γουόντερ και τη μπάντα του, ενώ από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει ο Στέφανος Κορκολής.

Επίσης ο τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο θα μαγέψει το κοινό σε μία ξεχωριστή συνεργασία με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Οι δυο τους θα ερμηνεύσουν ζωντανά και σε παγκόσμια πρώτη μετάδοση, το επίσημο τραγούδι των Αγώνων, τους στίχους και τη μουσική του οποίου έχει επιμεληθεί ο Στέφανος Κορκολής.

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι η Μαρία Μενούνος και ο Γιώργος Καπουντζίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: