Ο Τιμ Σράιβερ είναι ένας γνήσιος… Κένεντι. Γιος της Γιούνις Κένεντι-Σράιβερ, αδελφής του Τζον Φιτζέραλντ, ο 52χρονος από τη Μασαχουσέτη έχει αφιερώσει τη ζωή του στο κίνημα των Special Olympics.
Η μητέρα του ήταν ιδρυτής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (SOI) και ο ίδιος, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, μεγάλωσε δίπλα σε παιδιά με διανοητική στέρηση: "Θυμάμαι τη μητέρα μου να λέει σ΄ αυτά τα παιδιά να έρθουν να παίξουν μαζί μας. Να κολυμπήσουν στην πισίνα μας. Τώρα συνειδητοποιώ ότι, πράγματι, τα Special Olympics γεννήθηκαν στην αυλή του σπιτιού μου!".
Στη συνέντευξη του επισημαίνει ότι η ανάθεση των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics στην Ελλάδα, αποτελούσε επιθυμία της αείμνηστης μητέρας του, η οποία διατηρούσε φιλική σχέση με την πρόεδρο των Special Olympics Ελλάδας, Γιάννα Δεσποτοπούλου. Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών το 2009, αφήνοντας κληρονομιά στον γιο της όχι μόνο το κίνημα, αλλά και την αγάπη για την Ελλάδα. Άλλωστε το όνομά της, Eunice, προέρχεται από το ελληνικό Ευνίκη.
Χαρακτηρίζει "επανάσταση" τα Special Olympcs γιατί εναντιώνονται "… στον αποκλεισμό, την αναξιοπρέπεια, τις διακρίσεις, την προκατάληψη. Τα άτομα αυτά υποφέρουν από κοινωνικό αποκλεισμό"
Αναφέρθηκε επίσης ότι: "Στην Αθήνα θα γίνει για πρώτη φορά αγώνας κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα. Δεν το είχαμε ποτέ αυτό στο παρελθόν. Γιατί το έχουμε τώρα; Διότι ένας απ' τους αθλητές μας, ο Κάσπερ Έντουαρντς, επέμενε ότι στο πρόγραμμα έπρεπε να περιλαμβάνεται και η κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα, όπου ο ίδιος έχει βελτιωθεί. Ξεκίνησε στο Τρίνινταντ, ένα οκτάχρονο αγόρι σε μια μικρή πισίνα, και τώρα να' τον που ετοιμάζεται για αγώνα ενός μιλίου με άτομα από όλο τον κόσμο στο Αιγαίο Πέλαγος!".
Ο Τιμ Σράιβερ μίλησε και για την οικονομική κρίση, που περνά η χώρα: «Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει την ελπίδα. Ο κόσμος υποφέρει κι όταν υποφέρει χάνει την ελπίδα. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Πριν από λίγο μιλούσα στο τηλέφωνο για να λύσω ένα θέμα με δύο αθλητές από τη Σομαλία. Δεν έχουν διεύθυνση, δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό, όμως θέλουν να έρθουν εδώ και να λάβουν μέρος στους Αγώνες. Θα τα καταφέρουν! Αν αυτοί μπορούν, τότε όλη η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στη δική της πρόκληση».
Για την κριτική σχετικά με τα χρήματα τα οποία δαπανήθηκαν για τους Αγώνες, ο Τιμ Σράιβερ είναι κατηγορηματικός: "Τολμώ να πω ότι η Ελλάδα χρειάζεται τους αθλητές όπως και οι αθλητές την Ελλάδα. Για όσα χρήματα δαπανηθούν, θα υπάρξει απόσβεση. Ο ελληνικός λαός δε θα χάσει ούτε ευρώ από τους Αγώνες αυτούς. Υπολογίζουμε ότι θα έλθουν περίπου 30.000 επισκέπτες, που θα μένουν εδώ, θα τρώνε εδώ, θα υπάρχουν τηλεοπτικές κάμερες απ’ όλον τον κόσμο που θα προβάλουν την Ελλάδα. Άλλωστε, περίπου τα 2/3 του προϋπολογισμού των Αγώνων καλύπτονται από χορηγούς, ενώ είναι τεράστια η συμβολή των εθελοντών. Έχουμε ξεπεράσει κάθε προσδοκία στον τομέα αυτόν. Είναι απίστευτο. Στην Ελλάδα του 2011, άνθρωποι ζητούν να δουλέψουν για εμάς δωρεάν και τους λέμε «στοπ» γιατί οι θέσεις έχουν υπερκαλυφθεί! Αυτό αποδεικνύει και τα αισθήματα του ελληνικού λαού απέναντι στη διοργάνωση".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου