Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ημαθία: Αστυνομία στα... χαρτιά

www.zougla.gr

 

Ανεπαρκείς σε όλα τα επίπεδα αποδεικνύονται οι αστυνομικές Αρχές της Ημαθίας, καθώς εμφανίζονται σε πολλές περιπτώσεις να έχουν πέσει σε σοβαρά ατοπήματα που δεν συνάδουν με τον πραγματικό ρόλο που διαδραματίζουν στην κοινωνία. Τα… δείγματα γραφής είναι άκρως απογοητευτικά, καταδεικνύοντας την έλλειψη σπουδής και αστυνομικής "παιδείας".

Πρόσφατο παράδειγμα η τοπική εκδήλωση που έλαβε χώρα χθες στην Πατρίδα Ημαθίας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι και επισκέπτες, καθώς περίμεναν πολύ καιρό να πραγματοποιηθεί η καθ΄ όλα άρτια και ευχάριστη πολιτιστική νότα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Ο κόσμος ήταν ενθουσιώδης, η διοργάνωση επιτυχής και το κλίμα άκρως καλοκαιρινό, με τους παρευρισκόμενους να γλεντούν, ξεφεύγοντας από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Όλοι θα περίμεναν ότι σε μία τόσο πολυαναμενόμενη εκδήλωση, οι αστυνομικές αρχές θα είχαν προβεί σε ειδικό σχεδιασμό ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε ευτράπελο θα μπορούσε να προκύψει κατά τη διάρκειά της.
 

Έγιναν όμως έτσι τα πράγματα; Μάλλον όχι, διότι τις βραδινές ώρες, κάποιοι σε κατάσταση μέθης άρχισαν να πυροβολούν πάνω από τα κεφάλια των θεατών, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

Παράλληλα, πλήθος ερωτημάτων εγείρει το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, στην εκδήλωση παρευρέθη τόσο ο εν αποστρατεία πρώην αστυνομικός διευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης Ημαθίας, κ. Παπαχρήστου, όσο και ο υποδιευθυντής (διατελών χρέη διοικητή) κ. Η. Μπόλος, οι οποίοι στη θέα των ανθρώπων που πυροβολούσαν έμειναν απλοί θεατές.

Ουδείς σηκώθηκε από το τραπέζι να δώσει εντολή να ελεγχθούν οι ενθουσιώδεις «πιστολέρο» ή έστω να τους απομακρύνουν προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Αστυνομικές πηγές μιλώντας στη zougla.gr επιβεβαιώνουν τα όσα αναφέρονται ενώ προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Ευτυχώς, η εκδήλωση του ποντιακού σωματείου Ευστάθιου Χωραφά που πραγματοποιήθηκε στο τοπικό γήπεδο της Πατρίδας ήταν άψογη. Ο κρητικός καλλιτέχνης, Νίκος Ζωϊδάκης, διασκέδασε τον κόσμο με τα τραγούδια του και όλοι αποχώρησαν ευχαριστημένοι για το αντάμωμα.


Η ανενημέρωτη… Τροχαία

Την ίδια ώρα στην περιοχή της Ημαθίας λαμβάνει χώρα και ένα άλλο φαινόμενο το οποίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς άνδρες της Τροχαίας εκτελούν, ορθώς μεν, τις εντολές των ανωτέρων, οι οποίες όμως βασίζονται σε νόμους οι οποίοι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα ενός ιδιοκτήτη τουριστικών λεωφορείων, ο οποίος επί καθημερινής βάσεως δέχεται τις «επισκέψεις» της Τροχαίας και μάλιστα καλείται να πληρώσει πρόστιμα για παραβάσεις βάσει νόμων που δεν ισχύουν από το 2006.

Η ιστορία ξεκινά από τη στιγμή που ο καταγγέλλων κέρδισε διαγωνισμό -καθότι είχε τη μικρότερη προσφορά- που αφορούσε στη μεταφορά εργαζομένων της εταιρείας ΑΛΜΕ. Αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις συναδέλφων του, οι οποίοι άρχισαν να πιέζουν την Τροχαία προκειμένου να τον έχει υπό «στενή παρακολούθηση».

Μετά από συνεχείς ελέγχους, του αφαίρεσαν την επαγγελματική άδεια, το δίπλωμα, τις πινακίδες, έριξαν πρόστιμο και συνεχίζουν ακάθεκτοι…

Μιλώντας στη zougla.gr ανέφερε: «Πήγα στον υποδιοικητή της Τροχαίας, ο οποίος μου είπε ότι αφαιρούνται η άδεια και οι πινακίδες του λεωφορείου για τριάντα ημέρες και για πενήντα μέρες το δίπλωμα. Βάσει νόμου δεν έχουν δικαίωμα για την αφαίρεσης της αδείας, αλλά μόνο διοικητικό πρόστιμο.

Επίσης ο Νόμος λέει ότι δεν επιβάλλεται ως ποινή, σε καμία περίπτωση, η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας. Όταν είδε το χαρτί ο υποδιοικητής εξεπλάγην με αυτό γιατί τιμωρήθηκα με το νόμο του 2006. Μου έδωσε τις πινακίδες, υπέγραψα την ένσταση αφού προηγουμένως πήρε τηλέφωνο στο υπουργείο Μεταφορών και στο τμήμα συγκοινωνιών Ημαθίας».

Ενδεικτικό παράδειγμα της έλλειψης σπουδής…αλλά και της αδιαφορίας για γνώση επί σημαντικών θεμάτων που καλούνται να διαχειριστούν.

Δείτε το Νόμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: