Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

"Βρώμικη" τέχνη

Αυτό που για τους περισσότερους είναι ένα βρώμικο αυτοκίνητο, για τον 50χρονο Αμερικανό Scott Wade είναι ένας πολύ ωραίος… καμβάς ζωγραφικής! Ο εναλλακτικός γραφίστας έχει ως χόμπι το σχεδιασμό διάφορων παραστάσεων σε τζάμια βρώμικων αυτοκινήτων. Συνήθεις «καμβάδες» της τέχνης του είναι τα αυτοκίνητα της οικογένειάς του.Ο ίδιος έχει δημιουργήσει μια καταπληκτική συλλογή παραστάσεων με καλύτερες εκείνες των πορτραίτων της Μόνα Λίζα, του Ροναλντίνιο και του Άλμπερτ Αϊνστάιν.
.........
Τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο ασυνήθιστος καλλιτέχνης είναι τα δάχτυλά του και μερικές βούρτσες, ενώ απαραίτητο συστατικό αποτελεί η σκόνη. Και όταν δεν υπάρχει αρκετή, ο 50χρονος προμηθεύεται ειδική σκόνη από εκείνη που χρησιμοποιείται για τα ειδικά εφέ στον κινηματογράφο και την απλώνει πάνω στο όχημα, το οποίο πρώτα έχει περάσει με μια στρώση λάδι.
.....

Όπως παραδέχεται ο κ. Wade όπου και αν πάει το αυτοκίνητό του μαγνητίζει τα βλέμματα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που σταματούν, βγάζουν φωτογραφίες και του κάνουν ερωτήσεις.
.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: