Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Πλήθος κόσμου στα ‘Πριόνια’ του Βερμίου για τα εννιάμερα της Παναγιάς και το τρισάγιο στη μνήμη των σφαγιασθέντων το 1944


Παρά το εργάσιμο της ημέρας αρκετός κόσμος επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης τα ‘Πριόνια’ του Βερμίου, όπου υπάρχει η εκκλησία της Παναγίας, για να γιορτάσει τα εννιάμερα της Μεγαλόχαρης μέσα στο καταπράσινο δάσος.  Τη θεία λειτουργία τέλεσε ο πατέρας Σωσίπατρος. Αμέσως έγινε τρισάγιο στη μνήμη των σφαγιασθέντων γυναικόπαιδων από τους Γερμανούς το 1944.  Στη συνέχεια οι επισκέπτες κεράστηκαν πίτες λουκούμια, σουβλάκια, λουκάνικα και άλλα κρεατικά προσφορά του συνεταιρισμού.  Στο φυλάκιο στα Πριόνια υπήρχε ετοιμασία και οι καλεσμένοι γεύτηκαν αρνιά, κοκορέτσια και γλέντησαν με τα χάλκινα που έφθασαν αργά το μεσημέρι.



Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο βουλευτής της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, η δήμαρχος Βέροιας  Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μιχαηλίδης, Σουμελίδης και Τσαμήτρος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κάτω Βερμίου Παναγιώτης Πιτούλιας, ο πρόεδρος του αναγκαστικού δασικού συνεταιρισμού δασκοκτήματος Σελίου Χρήστος Πιτούλιας και τα μέλη του δ.σ., ο πρόεδρος του εθνικού χιονοδρομικού Σελίου Στέργιος Ζυγουλιάνος, ο πρόεδρος του τουριστικού ομίλου Σελίου Στέργιος Κύρτσος κ.ά. Έκπληξη η παρουσία του φίλου του Σελίου παλιού ποδοσφαιριστή Γιώργου Μύρτσου που τίμησε τα εννιάμερα της Παναγίας μαζί με τη σύζυγο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: