Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Σε κώμα ο Τσάβες σύμφωνα με δημοσίευμα


Ο πρόεδρος της ΒενεζουέλαςΟύγκο Τσάβες, έχει μπει τις τελευταίες ημέρες σε τεχνητό κώμα, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα ABC.


Η τελευταία επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε ο Τσάβες, για αφαίρεση όγκου έγινε στις 10 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο της Αβάνας και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τις τελευταίες μέρες κρατιέται ζωντανός με μηχανική υποστήριξη. 


Πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει η ισπανική εφημερίδα ανέφεραν πως οι Ρώσοι γιατροί που τον εγχείρησαν δήλωσαν ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αναπνέει μέσα από μηχάνημα και τρέφεται ενδοφλέβια καθώς βρίσκεται σε καταστολή. 




Οι γιατροί σκέφτονται να σταματήσουν την τεχνητή υποστήριξη, αναφέρει η  εφημερίδα ABC  και το ρεπορτάζ συνεχίζει περιγράφοντας την κατάσταση της υγείας του  «κρίσιμη, καθώς ο ασθενής δεν ανταποκρίνεται στα αντιβιοτικά, και είναι σε καταστολή εδώ και τρεις εβδομάδες, με τεχνητή υποστήριξη στην αναπνοή του».



Όμως παρά τις πληροφορίες περί της κρισιμότητας της κατάστασης του Τσάβες ο αντιπρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαδούρο, συνεχίζει να διαψεύδει τις πληροφορίες περί δραματικής επιδείνωσης της υγείας του ασθενούς προέδρου της Βενεζουέλας. 



Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Νίκολας Μαδούρο, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας  είναι σε σταθερή κατάσταση και δεν βρίσκεται σε καταστολή.



Από την πλευρά του, ο κύριος συνασπισμός της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση να πει "την αλήθεια" σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Τσάβες.



"Είναι σημαντικό να ενεργεί η κυβέρνηση με τέτοιον τρόπο, ώστε να της έχουμε εμπιστοσύνη. Είναι σημαντικό το να πει την αλήθεια", ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας του Συνασπισμού για τη Δημοκρατική Ενότητα, Ραμόν Γκιγιέρμο Αβελέντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: