Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Επιστράτευση και επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό αποφάσισε η κυβέρνηση

Επιστράτευση και επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό αποφάσισε η κυβέρνηση
Σε επίταξη των εργαζομένων στο μετρό προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, μετά την πολύωρη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό.
Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών συμφερόντων, δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ τόνισε ότι στον διάλογο που είχε διεξαχθεί έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο, για κανένα εργαζόμενο.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε:

«Η κυβέρνηση είχε κάνει σαφές ότι δεν υπήρχε περιθώριο εξαιρέσεων από το ενιαίο μισθολόγιο. Παρόλα αυτά οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δρόμο τής τυφλής σύγκρουσης.
Ακόμη περισσότερο αποφάσισαν να ακολουθήσουν αθέμιτες πρακτικές και να μη σεβαστούν σαφέστατες αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να ταλαιπωρείται η Αθήνα και να προκαλείται σοβαρό πρόβλήμα στην οικονομική ζωή της πόλής.
Μετά από αυτά η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορήσει. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών συμφερόντων. Ούτε μπορεί να παρακολουθεί μια προσχηματική προσπάθεια διαλόγου. Είναι ώρα να προχώρήσουμε στο μέτρο της επίταξης. Αυτή είναι η εισήγησή μου προς τον πρωθυπουργό την οποία έκανε δεκτή», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.
Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από συνδικαλιστές οι οποίοι, όπως είπε, προέτρεπαν όλο αυτό το διάστημα τους εργαζόμενους σε απεργίες, παρά το γεγονός ότι είχαν κηρυχθεί παράνομες από τη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: