Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Το Χρυσό Κλειδί της Βέροιας στον Πατριάρχη Μόσχας

Την πόλη της Βέροιας  θα επισκεφτεί ο μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος την Παρασκευή 7 Ιουνίου, προσκεκλημένος από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμωνα, με αφορμή την επίσκεψή του στη χώρα μας από 1 έως 7 Ιουνίου.


Η παρουσία του Πατριάρχη της μεγαλύτερης ορθοδόξου εκκλησίας στη  Βέροια,  του πρώτου στην ιστορία Πατριάρχη Μόσχας που επισκέφτηκε την γη του Αποστόλου Παύλου, αποτελεί μέγιστη τιμή για την πόλη μας.
Υπολογίζεται ότι ο αρχηγός της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας θα συνοδεύεται από αποστολή περίπου 100 ατόμων εκπροσώπων της εκκλησίας και δημοσιογράφων.  Από την επίσκεψη αυτή η περιοχή μας να καταστεί πόλος ενδιαφέροντος και να ενταχθεί στους τουριστικούς προορισμούς των Ρώσων τουριστών. Κατά την υποδοχή του που θα γίνει στο Βήμα Αποστόλου Παύλου και θα μεταδοθεί παγκόσμια, προτείνεται σύμφωνα με τον κανονισμό απονομής τιμών και διακρίσεων να του απονεμηθεί  η ανώτατη τιμητική διάκριση του Δήμου Βέροιας, το χρυσό κλειδί της πόλης των Βεροιαίων, σύμφωνα με την  απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: