Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Μέσω του εντύπου E21 τα επιδόματα τέκνων

Το έντυπο Ε21 θα κληθούν να υποβάλλουν φέτος περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι με προστατευόμενα τέκνα για να λάβουν τα επιδόματα των παιδιών. Θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του taxisnet από όλους τους γονείς που δικαιούνται να εισπράξουν τα νέα οικογενειακά επιδόματα για τα παιδιά (κυμαίνονται από 13,33 έως 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί, ανάλογα με το ύψος του ετήσιου εισοδήματος), καθώς επίσης και τα νέα τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα τα οποία ανέρχονται σε 500 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί, μετά το τρίτο.
Το νέο έντυπο θα αποτελεί ουσιαστικά υπεύθυνη δήλωση για τα δηλωθέντα στοιχεία των προστατευόμενων τέκνων του φορολογούμενου.
Για κάθε τέκνο θα πρέπει να δηλώνονται: η ηλικία, το εάν είναι φοιτητής ή όχι, ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ.

Η καταβολή των επιδομάτων τέκνων θα γίνεται με κριτήριο το συνολικό ύψος των εισοδημάτων του έτους 2012 το οποίο θα ελέγχει η εφορία μέσα από τα στοιχεία που θα συμπληρωθούν στο έντυπο Ε1 της ηλεκτρονικής φορολογική δήλωσης

Τόσο οι δηλώσεις φορολογίας των εισοδημάτων του 2012 όσο και το νέο έντυπο Ε21 θα πρέπει να συνυποβληθούν στην περίοδο από τα τέλη Μαΐου έως το τέλος Ιουνίου.
Οι δικαιούχοι των νέων επιδομάτων θα μπορούν να εισπράξουν την πρώτη δόση των παροχών αυτών περί το τέλος Ιουνίου. Το ύψος της δόσης θα ισοδυναμεί με το 50% του συνολικού ποσού που δικαιούται ετησίως κάθε οικογενειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: