Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΗΠΑ: Αυτός θα ήταν ο διάδοχος του Ομπάμα σε περίπτωση τρομοκρατίας!


ΗΠΑ: Αυτός θα ήταν ο διάδοχος του Ομπάμα σε περίπτωση τρομοκρατίας!Ο υπουργός Ενέργειας Ερνεστ Μονίζ είναι ο μόνος υπουργός της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα που δεν ήταν παρών στην ομιλία του αμερικανού προέδρου για την κατάσταση της Ενωσης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα, ο Ερνεστ Μονίζ βρισκόταν σε μυστική τοποθεσία, όπως γίνεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της ετήσιας προεδρικής ομιλίας στο Κονγκρέσο με έναν από τους υπουργούς της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο λόγος είναι η διασφάλιση της συνέχειας του κράτους, αν, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συμβεί κάτι σε όσους βρίσκονται εντός των χώρων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Χθες το βράδυ και για διάστημα μίας ώρας, από τις 21.00, το σύνολο των εκπροσώπων των τριών εξουσιών των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλαδή τα 435 μέλη της Βουλής των Αντπροσώπων, οι 100 γερουσιαστές, οι εννέα δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και το υπουργικό συμβούλιο, καθώς και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε λίγα τετραγωνικά μέτρα.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του προέδρου για την κατάσταση της 'Ενωσης στο Κονγκρέσο, καθώς και κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του προέδρου κάθε τέσσερα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: