Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

"Γλυκές Γεύσεις και Χαμόγελα" στο Λύκειο Μελίκης

Την Πέμπτη 15/5/2014 ύστερα από πρωτοβουλία του διευθυντή κ. Στέφανου Κουφόπουλου και κατόπιν πρόσκλησης στο διευθυντή του Δ.Ι.Ε.Κ. Βέροιας Δρ. Πρωτοψάλτη Αντώνιο, οι σπουδαστές του τομέα Τεχνικού Αρτοποιού - Ζαχαροπλαστικής επισκέφθηκαν το σχολείο μας και σε μια πρωτότυπη εκδήλωση μάς πλημμύρισαν με γλυκές γεύσεις. Η επίσκεψη εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δραστηριοτήτων που σχετίζεται με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα συνεργασιών COMENIUS με θέμα την παχυσαρκία και τίτλο “Let’s fight obesity. It’ s not our destiny”. Παράλληλα, μια ακόμη αφορμή για την συγκεκριμένη εκδήλωση στάθηκε η εκπόνηση ερευνητικής εργασίας από μαθητές της Β’ Λυκείου με θέμα την "Ελληνική Κουζίνα", με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ. Μαρία Καραβαδέ (ΠΕ05).

 
Οι σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικού Αρτοποιού- Ζαχαροπλαστικής στον ειδικό χώρο που διαμορφώθηκε στο εργαστήριο τεχνολογίας του Γυμνασίου Μελίκης, μετέφεραν όλες τις απαραίτητες πρώτες ύλες και τον απαιτούμενο τεχνικό εξοπλισμό και έστησαν ένα εργαστήρι ζαχαροπλαστικής. Σε συνεργασία με τους μαθητές του σχολείου, και υπό το έμπειρο μάτι της Βεροιώτισας ζαχαροπλάστισσας και εκπαιδεύτριας του Δ.Ι.Ε.Κ. Βέροιας κ. Παπαδοπούλου, παρασκεύασαν παραδοσιακά γλυκά όπως μπακλαβά, ρεβανί, κουρκουμπίνια και λουκουμάδες για τα οποία φημίζεται η περιοχή μας με μια εναλλακτική προσέγγιση. Ανταποκρινόμενοι στις νέες τάσεις της σύγχρονης διατροφής χρησιμοποίησαν υλικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χωρίς ωστόσο να κάνουν εκπτώσεις στη γεύση και στην ποιότητα.
 
 
Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και τους δικαίωσε αφού τα σχόλια από όλους, όσοι δοκίμασαν, μαθητές και καθηγητές ήταν θερμότατα. Σε μια παράλληλη εκδήλωση στο χώρο του αμφιθεάτρου του ΓΕΛ Μελίκης ο διευθυντής του Δ.Ι.Ε.Κ. Βέροιας Δρ. Πρωτοψάλτης Αντώνιος παρουσίασε στους μαθητές τις επιλογές επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει το Δ.Ι.Ε.Κ. Βέροιας, τις ειδικότητες που λειτουργούν, ενώ διεξήχθη και μια γόνιμη συζήτηση με τους μαθητές του Λυκείου και τους σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ. οι οποίοι μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες και έλυσαν όλες τις απορίες σχετικά με τις εναλλακτικές επιλογές των μαθητών μετά το Λύκειο. 

Τέλος αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στην εκπαιδεύτρια της ειδικότητας κ. Παπαδοπούλου καθώς και στους εκπαιδευτικούς κ. Μαρία Καραβαδέ (ΠΕ05) και κ Ευάγγελο Χισίρογλου (ΠΕ03) για το συντονισμό και τα υπέροχα γλυκίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: