Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Ο χάρος βγήκε παγανιά για τα αδέσποτα της Βέροιας

Πάνω από 10 σκυλιά δηλητηριάστηκαν με φόλα μέσα στην Βέροια την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου και όλα σχεδόν τα αδέσποτα, σκυλιά και γάτες, στην περιοχή της Πατρίδας πριν λίγες μέρες. Γεμίσαμε πτώματα ανυπεράσπιστων και αθώων ζώων, είχαμε καιρό να δούμε στη Βέροια τόσο μαζικό και οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας αδέσποτων, μας ξύπνησε μνήμες, όχι και τόσο παλιές, τότε που τα βρίσκαμε καθημερινά φολιασμένα στους δρόμους της πόλης.

Γνωστοί τόποι μαρτυρίου, κατ΄ αρχήν η περιοχή γύρω από την Πλατεία Κτηνιατρείου, όπου βρίσκεται και η Πρωτοβουλία για το παιδί. Η Χλόη, στειρωμένη και εμβολιασμένη, φύλακας άγγελος παιδιού με ειδικές ανάγκες, ο αδελφός της, η Ζιζέλ, ο Ακίτα, συνολικά 8 νεκρά ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα,  περιοχή της Ελιάς κάποια άλλα δηλητηριασμένα, Πατρίδα ανήμερα της Υπαπαντής 2 Φεβρουαρίου, πάνω από 15 αδέσποτα σκυλιά και γάτες, γέμισαν με πτώματα οι κάδοι σκουπιδιών, ανάμεσά τους ο Φρίξος και η Λίζα η λεχώνα, περιοχή Πιερίων στην αστυνομία 31 Ιανουαρίου άλλα δύο, μακρύς και ατελείωτος ο κατάλογος. Για κάποιους ήταν απλώς ζώα, δεν βαριέσαι, για άλλους κοπρόσκυλα, ουστ και ουστ με τις μαγκούρες και τις κλωτσιές, για όλους όμως τους πολιτισμένους και ευαισθητοποιημένους πολίτες ήταν ζωντανές ψυχές, είχαν ονόματα, έχουν δικαιώματα σεβασμού της ύπαρξής τους, σε κανένα πλάσμα δεν αξίζει τόση βαρβαρότητα. Ο Δήμος, ο μόνος εκ του νόμου υπεύθυνος για την ευζωία τους, αν και πλήρως ενήμερος, αδιάφορος όπως πάντα, δεν τον αφορά η παραβατικότητα και η διασπορά δηλητηρίων μέσα στην πόλη του. 
Αμέτρητα θύματα που παρανοϊκά ανθρώπινα χέρια οδηγούν σε έναν φρικτό θάνατο. Άτομα θρασύδειλα, αφού καλύπτονται από το σκοτάδι της νύχτας, αγράμματοι, απολίτιστοι, χωρίς ίχνος ευαισθησίας, με ιδιαίτερα χαμηλή ενσυναίσθηση, χωρίς την ικανότητα να αισθάνονται τον πόνο που προκαλούν στους άλλους, είτε ψυχικό είτε σωματικό. Ποιοι είναι αυτοί οι «φαντομάδες» που δολοφονούν αθώα πλάσματα δίπλα στα σπίτια μας και δεν σκέπτονται ότι οι πράξεις τους είναι ντροπή για την πόλη μας;  Αν αφαιρούν τη ζωή αυτών των ζώων χωρίς οίκτο, τι είναι ικανοί να κάνουν στους συνανθρώπους τους; Τι θα έχουν άραγε ως δικαιολογία την στιγμή της αποκάλυψής τους; Ποιο είναι το όφελός τους από τόση βαρβαρότητα; Πόσο ακόμα νομίζουν ότι θα κρύβονται; ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ! !, Παρακαλούμε όσους γνωρίζουν κάτι για τα εγκλήματα αυτά  να ενημερώσουν τα φιλοζωικά σωματεία ή την αστυνομία. 
Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας ΖΩ.Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια: