Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Στο προσκήνιο οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία - Εκδήλωση του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη

Σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον Τομέα Παιδείας έχει ξεκινήσει και εντάσσει στο νέο προγραμματικό του πλαίσιο το ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 29.02 στις 18:00 στην αίθουσα της ΕΔΟΘ στην Προξένου Κορομηλά 51.

Τα Στελέχη της παιδείας του κόμματος σημειώνουν ότι δεν θέλουν να μιλήσουν ή να διαφημίσουν ξανά μια χιλιοειπωμένη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αλλά να διαμορφώσουν μια νέα πρόταση – εργαλείο εξόδου από την κρίση, καθώς όλα έχουν ειπωθεί, αλλά και πολλά έχουν εφαρμοστεί. Όλοι βέβαια αναγνωρίζουν ως βάση το ‘’νόμο πλαίσιο Διαμαντοπούλου’’ επί κυβέρνησης Παπανδρέου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και είναι πολύ επικριτικοί απέναντι στον κ. Φίλη που τον καταργεί και διεξάγει έναν διάλογο – παρωδία όπως τον χαρακτηρίζουν και ο οποίος έχει ήδη καταρρεύσει. Την ίδια ώρα ως Τομέας διεξάγουν συναντήσεις και διάλογο με όλους τους θεσμικούς φορείς της εκπαίδευσης ενώ μεγάλος αριθμός στελεχών επεξεργάζεται νέες θέσεις για την παιδεία.
Ο νέος Γραμματέας του Τομέα και πρώην Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας έχει προτείνει τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα, το πλαίσιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την εξωστρέφεια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και το «άνοιγμα» σε φοιτητές από άλλες χώρες, ένα σχολείο δίπλα στον μαθητή και την οικογένειά του, ώστε να μην είναι μόνος του στην κρίση, διασύνδεση με τοπικούς παραγωγικούς φορείς και την τοπική οικονομία, την αξιολόγηση και διασύνδεσή της με την χρηματοδότηση δομών και πολλά άλλα καινοτόμα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: