Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Φορείς Ημαθίας: Αντισυνταγματική και υποχρεωτική δήμευση της περιουσίας του πολίτη η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης

Αντισυνταγματική υποχρεωτική δήμευση της περιουσίας του πολίτη και όχι ασφαλιστική μεταρρύθμιση, χαρακτήρισε το σχέδιο Κατρούγκαλου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Ζυγουλιάνος, μιλώντας εκ μέρους των φορέων της Ημαθίας στη συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τρίτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας. Ο κ. Ζυγουλιάνος μίλησε για ολέθριες επιπτώσεις από ένα σχέδιο που έγινε χωρίς διάλογο, αλλά και για σκόπιμη καθυστέρηση από την κυβέρνηση που επενδύει στην κόπωση των φορέων. Χαρακτήρισε, όπως και άλλοι εκπρόσωποι επαγγελματιών στη συνέχεια, "ταφόπλακα" το σχέδιο για κάθε επαγγελματικό τομέα. "Είναι αδυσώπητοι οι αριθμοί. Μόνο για εισφορές εμείς δίνουμε το 38,5% του καθαρού μας εισοδήματος. Συν τα άλλα, αυτά που μένουν δεν φτάνουν να ζήσει κανείς", σημείωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, ζητώντας μαζί με τους άλλους φορείς την απόσυρση του σχεδίου, και προτείνοντας να κρατηθούν ζωντανές οι κινητοποιήσεις.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις εκπροσώπων των 13 φορέων που συμμετείχαν στη συνέντευξη (Ιατρικός, Φαρμακευτικός, Οδοντιατρικός, Εργατικό Κέντρο, Εμπορικός, Ομοσπονδία, Οικοδόμοι, Φοροτεχνικοί, Αγρότες, Τουριστικοί Πράκτορες, Οικονομικό Επιμελητήριο, Μηχανικοί, ΑΔΕΔΥ), οι οποίοι αναφέρθηκαν με συντομία σε ειδικά προβλήματα ανά κλάδο. Ενδιαφέρον είχε η αναφορά του προέδρου της Ένωσης Φοροτεχνικών Ημαθίας Στέργιου Ζυγουλιάνου για την πρόθεση αποχής του κλάδου από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Παρόντες στη συνέντευξη και εκπρόσωποι των αγροτών (Παπακωνσταντίνου, Βρανάς, Χαλκίδης), με τον τελευταίο να δηλώνει: "Αν περάσουν τα μέτρα καήκαμε. Μόνο με την προκαταβολή σε εμάς δεν θα μπορούμε να ζήσουμε ούτε να μπούμε στη νέα καλλιεργητική περίοδο".
"Δεν τρελαθήκαμε ξαφνικά όλοι οι φορείς, αλλά είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση υπογράφει μαζί με τους δανειστές ότι το ασφαλιστικό είναι δημοσιονομικό πρόβλημα. Όμως το ζήτημα είναι πολιτικό, με τόση μαύρη εργασία και τεράστια ανεργία", είπε κλείνοντας τη συνέντευξη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τάκης Ταχματζίδης.

Ο κ. Ζυγουλιάνος ανέφερε κλείνοντας ότι σε επόμενο χρόνο θα γίνει ομιλία για το ασφαλιστικό με ειδικό ομιλητή, καθώς και ότι θα εκτυπωθεί φυλλάδιο με τις θέσεις των φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: