Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Κάλεσμα Δημάρχου Βέροιας για άμεση βοήθεια στους πρόσφυγες

Tο δράμα των προσφύγων βρίσκεται στην κορύφωσή του. Χιλιάδες πρόσφυγες αναζητούν μια θέση στον ήλιο, σε μια πορεία απελπισίας αλλά και ελπίδας.

Ελάχιστο ανθρώπινο χρέος όλων μας, να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που ο πόλεμος έδιωξε από τα σπίτια τους. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, προσφέροντας τους τα βασικά εφόδια για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, σε αναζήτηση ενός ασφαλούς τόπου για να συνεχίσουν εκεί τη ζωή τους. Η ανταπόκριση στο πρώτο κάλεσμα που απηύθυνε ο Δήμος μας για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, ήταν πραγματικά συγκινητική. Φορείς, Σύλλογοι, Σχολεία και μεμονωμένοι πολίτες προσέτρεξαν αμέσως να εισφέρουν ότι μπορεί ο καθένας, οι πιο πολλοί από το υστέρημά τους. Αυτή τη μεγαλειώδη και ανθρώπινη προσπάθεια απαιτείται να συνεχίσουμε, να δώσουμε και να κερδίσουμε τη μάχη  της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Συνδημότες. Ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, συνεχίζει  τη συγκέντρωση βασικών αγαθών όπως, γάλα – νερό – τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης  – είδη ατομικής υγιεινής γυναικών - πάμπερς - χαρτί υγείας – αντισηπτικά αλλά και ρούχα όπως μπουφάν, κάλτσες, γάντια, σκουφιά, κουβέρτες  κ.λ.π.).  

Οποιαδήποτε βοήθεια είναι σημαντική, να δείξουμε έμπρακτα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας. Να κάνουμε το ανθρώπινο καθήκον μας προς τους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Βέροιας 
Κωνσταντίνος Χ. Βοργιαζίδης


* Όσοι θα ήθελαν να βοηθήσουν στην προσπάθεια  μπορούν να απευθύνονται στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, από τις 9.00 το πρωί ως τις 9.00 το βράδυ καθημερινά. Τηλ. επικοινωνίας 2331078100, 2331078112, 2331078120

Δεν υπάρχουν σχόλια: