Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Χαρούλα... Στήριξη μας μόνο οι πολίτες

Με την ύπαρξη τριών πλέον επισήμως ανακοινωμένων υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, ξεκαθαρίζει σχετικά το πολιτικό τοπίο ως προς τους συνδυασμούς, τη στήριξη των οποίων εξέφρασαν συγκεκριμένα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Για λίγους μήνες ακόμη θα διατηρώ διπλή ιδιότητα: τη θεσμική ιδιότητα της εν ενεργεία Δημάρχου και την (επίσης θεσμική) ιδιότητα της υποψήφιας Δημάρχου για το Δήμο της Βέροιας. Με αυτή μου τη δεύτερη ιδιότητα θα ήθελα να ξεκαθαρίσω σήμερα κάποια πράγματα, που όπως φαίνεται δεν είναι ούτε αυτονόητα αλλά ούτε και δεδομένα:

1. Όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τους δημότες της Βέροιας, της Μακεδονίδας, της Βεργίνας, του Δήμου Απ. Παύλου και του Δήμου Δοβρά σε παλαιοκομματικά και ευτελή, διχαστικά παιχνίδια, προκειμένου να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, οφείλουν έστω τώρα, παρά την απειρία τους, να συνειδητοποιήσουν ότι οι καιροί άλλαξαν. Αυτά έχουν πια τελειώσει.

2. Όσοι επιχειρούν να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψη αυτοδιοικητικών στελεχών όλων των αποχρώσεων, στάσεων και απόψεων, οι οποίοι παρόλαυτα αγωνίστηκαν και θυσίασαν ένα τεράστιο τμήμα της προσωπικής τους ζωής προκειμένου να δουν αυτόν τον τόπο να γίνεται καλύτερος, οφείλουν έστω και τώρα, παρά την παλαιοκομματική τους ανατροφή, να συνειδητοποιήσουν ότι συσπείρωση δεν επιτυγχάνεται διά της συκοφάντησης δικαίων και αδίκων.

3. Όσοι επιχειρούν να μετατρέψουν τον αυτοδιοικητικό στίβο σε αρένα επίτευξης απωθημένων πολιτικών «ρεκόρ», να είναι ενήμεροι ότι τον δικό μας συνδυασμό, με μόνη (και το τονίζω, με ΜΟΝΗ) στήριξη την ελπίδα των πολιτών για ένα καλύτερο αύριο, δεν θα τον έχουν συμπαίκτη.

4. Όσοι τέλος προετοιμάζονται ήδη για κομματικές γυμναστικές επιδείξεις, οφείλουν να είναι έτοιμοι να τις εκτελέσουν σε άδειες κερκίδες. Η Αυτοδιοίκηση είναι μία, είναι ενιαία και τα έμπειρα και καλά μυαλά δεν περισσεύουν.

Προαναγγέλλω σε όλες τις δημότισσες και όλους τους δημότες του νέου Δήμου Βέροιας, ότι ο δικός μας συνδυασμός στον παλαιοκομματισμό θα αντιπροτείνει την αξιοκρατία, στην φαύλη κομματοκρατία άλλων εποχών θα αντιτείνει την επιβράβευση των ικανών και έμπειρων, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, τείνοντας "χείρα συνεργασίας" σε όλους όσοι είναι αποφασισμένοι να πολιτευτούν Καθαρά, Διάφανα και Τίμια. Τέτοιου είδους συνδημότες θα μας τιμήσουν με τη συνεργασία τους. Θα φανεί εξ άλλου και στην πράξη, πολύ σύντομα.

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: