Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ποιους τουριστικούς προορισμούς της Ημαθίας προτείνει η Περιφέρεια στο Υπουργείο Παιδείας για τις σχολικές εκδρομές

Τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς και τα αξιοθέατα των επτά περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας  προτείνει η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας  για την ένταξη και επιλογή τους στο πρόγραμμα των σχολικών εκδρομών που υλοποιείται στο τρέχον σχολικό έτος.
Η συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στο συγκεκριμένο θέμα προέκυψε σε συνέχεια της επιστολής του  Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη στην Υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, με την οποία ζητούσε τη στήριξη της ελληνικής τουριστικής αγοράς και την επιλογή ελληνικών τουριστικών προορισμών και ιδιαίτερα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  για τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές.


Κατόπιν της συγκεκριμένης ενέργειας,  το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ζήτησε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να υποδείξει τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίθηκε, μετά από συνάντηση που είχε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης με τους Αντιπεριφερειάρχες των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, άμεσα στο αίτημα του Υπουργείου και απέστειλε αναλυτικό ενημερωτικό έγγραφο με τα σημαντικότερα αξιοθέατα και τους  τουριστικούς προορισμούς της κάθε ενότητας που ενδείκνυνται για την υποδοχή των μαθητών.
Όσον αφορά την Ημαθία, η Περιφέρεια πρότεινε:
  • Βέροια (Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό Μουσείο, αρχοντικά κ.λ.π)
  • Νάουσα – Αλσος Αγίου Νικολάου Νάουσας
  • Βεργίνα (Βασιλικοί Τάφοι – Ανάκτορο)
  • Σχολή του Αριστοτέλη στην αρχαία Μίεζα
  • Χιονοδρομικά Κέντρα Σελίου και Τριών – Πέντε Πηγαδιών
«Ας ενθαρρύνουμε τους  μαθητές μας να μένουν Ελλάδα και στις εκδρομές τους. Να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την ιστορία και τις ομορφιές της πατρίδας τους. Πρέπει όλοι μας, με κάθε δυνατότητα που μας δίνεται,  να στηρίξουμε έμπρακτα την ελληνική τουριστική αγορά, τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους στον τουρισμό, που δοκιμάζονται τόσο σκληρά από την οικονομική κρίση. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει ανεκτίμητης ιστορικής αξίας μνημεία, σπάνιας φυσικής ομορφιάς αξιοθέατα, σύγχρονες τουριστικές υποδομές και προτάσεις ψυχαγωγίας που υπόσχονται μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες για τους νέους ανθρώπους»  δήλωσε σχετικά ο Αν. Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: