Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα;

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στις επανειλημμένες πιέσεις των τελευταίων ημερών προς την Ελλάδα που ασκούνται από Ευρωπαίους αξιωματούχους και ειδικά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Παπούλιας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας και την ενημέρωση που είχε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για τα αμυντικά θέματα εκδήλωσε σε υψηλούς τόνους την ενόχλησή τους για το ύφος και τις απαιτήσεις του κ. Σόιμπλε.


«Όλοι έχουμε χρέος να βάλουμε πλάτη για να περάσουμε την κρίση. Δεν δέχομαι να λοιδορείται η πατρίδα μου από τον κ. Σόιμπλε, δεν το δέχομαι σαν Έλληνας. Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα; Ποιοι είναι οι Ολλανδοί; Ποιοι είναι οι Φιλανδοί; Εμείς πάντοτε είχαμε την υπερηφάνεια να υπερασπιστούμε όχι μόνο τη δικιά μας ελευθερία, όχι μονάχα τη δικιά μας πατρίδα, αλλά την ελευθερία της Ευρώπης», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.


«Δεν θα επικαλεστώ τα κοινότυπα του Τσώρτσιλ για την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων. Τα ξέρουμε εμείς, τα ξέρουν οι παππούδες μας, τα ξέρουν οι πατεράδες μας», συνέχισε ο κ. Παπούλιας. «Ο παππούς μου ήταν ο πρώτος υπαξιωματικός τραυματίας στη μάχη των Βουκολιών στην Κρήτη, όταν πήγαν για να απελευθερώσουν την Κρήτη».


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξάλλου, κάλεσε την πολιτική τάξη της χώρας «να φανεί αντάξια της αποστολής της», και να ακολουθήσει το παράδειγμα που δίνουν οι στρατιωτικοί, υπογραμμίζοντας ότι «πάνω από όλα είναι η σωτηρία του τόπου μας, η Ιστορία της Ελλάδας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: