Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Πέντε λάθη που δεν πρέπει να ξαναγίνουν ΠΟΤΕ!

Ασφαλώς η βαρύτητα της λίστας Λαγκάρντ και των συγκλονιστικών αποκαλύψεων γύρω από το ποιοι και γιατί την έκρυβαν (ήταν οι ίδιοι που έστησαν τη συνωμοσία ενάντια στο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" αλλά γι’ αυτό θα τα πούμε εν καιρώ) δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει την κυβέρνηση από το βασικό ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ της χώρας το 2013. Οσοι επίορκοι υπουργοί και λειτουργοί κι αν πάνε στη φυλακή, πρέπει οπωσδήποτε να βγούμε από την ΚΡΙΣΗ τη νέα χρονιά, γιατί μάλλον δεν θα αντέξουμε να δούμε καν το 2014! Κι αν δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα για να πάρουμε επιτέλους μπρος, τουλάχιστον ας κάνουμε κάτι για να μην πηγαίνουμε προς τα πίσω. Βασική προϋπόθεση είναι να σταματήσει ο πολιτικός ΑΥΤΙΣΜΟΣ με την εφαρμογή ΗΛΙΘΙΩΝ συνταγών, με ή χωρίς την παρότρυνση της τρόικας, οι οποίες έχουν τραγικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα όλων. Ιδού πέντε κλασικά παραδείγματα αυτοκαταστροφής:
 
 
1) Οι τερατώδεις επιπτώσεις από την περίφημη εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης ξεπερνούν τη δήθεν πάταξη του λαθρεμπορίου: κατ’ αρχάς, η Ελλάδα, ειδικά από σήμερα, ΞΕΠΑΓΙΑΖΕΙ απ’ άκρη σ’ άκρη, κάτι που χειροτερεύει πολύ την ψυχολογία του κόσμου. Συν τοις άλλοις, έχει επιβαρυνθεί δραματικά και το περιβάλλον, τόσο από άποψη ρύπων όσο και από τη… φαλακροποίηση όλης της υπαίθρου, καθώς στα τζάκια καίγονται όχι μόνο τα τελευταία κλαδάκια, αλλά και κουφώματα, συν οτιδήποτε ξύλο κυκλοφορεί, με ό,τι χημικό κι αν έχει πάνω του. Και το «καλύτερο»; Τα έσοδα από τον φόρο καυσίμων μειώθηκαν αντί να αυξηθούν! ΜΙΣΟ ΔΙΣ. Με αυτά τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ, λοιπόν, η κυβέρνηση πλέον, επικαλούμενη και τον ευρωπαϊκό βαρύ χειμώνα, θα πρέπει να ΠΑΛΕΨΕΙ για να αλλάξει το μέτρο. Εστω και τώρα, γενάρη μήνα. Αφού όλοι το παραδέχονται, γιατί δεν το κάνουν;

2) Μη φορολογείτε όλοι μαζί τον πολίτη. ΕΛΕΟΣ! Είναι αδιανόητο να μη λαμβάνουν υπόψη τους ότι από δω και στο εξής, αρχές του νέου χρόνου δηλαδή, θα πέσουν επί δικαίους και αδίκους τόσο η αυξημένη παρακράτηση όσο και η αναδρομική, όπως επίσης οι πάσης φύσεως εισφορές και τα «χαράτσια» που έχουν σκεφτεί κατά καιρούς. Οσο και αν τους είναι αδύνατο να συντονιστούν, θα μπορούσαν πολύ «απλά» να προνοήσουν ότι σε κανέναν δεν θα υπάρξει αφαίμαξη πάνω από 10%-15% ΣΥΝΟΛΙΚΑ, από όλα τα «τρικάκια» που σκέφτηκαν για να γεμίσουν τα ταμεία. Πανικόβλητος ο κόσμος βλέπει να του ’ρχεται ο ουρανός κατακέφαλα και θα οδηγηθεί είτε σε αυτοκαταστροφικές είτε σε… ετεροκαταστροφικές λύσεις. Κάπου θα ξεσπάσει, δεν γίνεται αλλιώς, αν δει ότι από εκεί που παίρνει 1.000 και 1.200 ευρώ του έρθουν 700-800 ή και λιγότερα στον λογαριασμό. Είναι ολοφάνερο ότι όσοι σκέφτηκαν όλα αυτά τα φοροεισπρακτικά μέτρα όχι μόνο δεν είχαν συνεννοηθεί μεταξύ τους, αλλά… έτρεξαν να προλάβουν ο ένας τον άλλον ποιος θα τα πρωταρπάξει από τους άμοιρους πολίτες.

3) Πώς περιμένουν να γυρίσουν τα λεφτά στις τράπεζες όταν διαφημίζουν κάθε μέρα ότι θα κατάσχουν ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ό,τι μικροκατάθεση βρουν ακόμη και για σχετικά μικρά χρέη; Μπορεί αυτή η «συνταγή» να λειτουργεί στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, όμως για μια χώρα που προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί είναι απολύτως καταστροφική. Ειδικά επειδή χτυπάει την καρδιά του μικροκαταθέτη που φοβάται μήπως καταστεί ξαφνικά από ένδεια μικροοφειλέτης. Οι «μεγάλοι» και οι «έχοντες γνώση» κάνουν τα κουμάντα τους. Ομως τα πολλά λεφτά, που είναι ακόμη κάτω απ’ το ΜΑΞΙΛΑΡΙ, πώς θα γυρίσουν όταν ο άλλος θα τρέξει να τα πάρει μην του τα βουτήξει το Δημόσιο από τον λογαριασμό του; Μπορεί το μέτρο στα χαρτιά να δείχνει πρακτικό, όμως θα αποδειχτεί πιο καταστροφικό κι από το «χαράτσι» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 

4) Δεν επιτρέπεται κανένας κρατικός οργανισμός να πυροδοτεί τρελές αυξήσεις. Π.χ., η διοίκηση της ΔΕΗ, που δεν ξέρω κι εγώ πώς διανοήθηκε να ζητήσει αυξήσεις έως 48%, θα έπρεπε να έχει ήδη ξηλωθεί. Για λόγους πολιτικής ΒΛΑΚΕΙΑΣ και κοινωνικής αναλγησίας είναι εντελώς ακατάλληλοι για τη χρυσοπληρωμένη θέση που κατέχουν! Για τα περαιτέρω, δηλαδή το δήθεν κόστος της ΔΕΗ που κατά βούληση διαμορφώνουν, πρέπει να μπει σίγουρα κάποιου είδους ΕΛΕΓΧΟΣ αλλά και εισαγγελέας. Προφανώς σε όλες τις κρατικές επιχειρήσεις το πάρτι (και οι μισθοί) καλά κρατεί, αν κρίνουμε και από τα κωμικοτραγικά με την επιταγή-«μαϊμού» του ΕΟΤ.

5) Μην πυροβολείτε τους επενδυτές, κρετίνοι, αριστεροί και δεξιοί. Οι μυστήριοι αυτοί τύποι που ακόμη θέλουν να έρθουν στη χώρα μας πλαγιοκοπούνται τόσο από τα αριστερά, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τους ακυρώνει προκαταβολικά, όσο και από τα ΔΕΞΙΑ, ήτοι μέσα από τον κυβερνητικό τρικομματικό μηχανισμό που συνεχώς το συζητάει. Του ενός δεν του αρέσει, του δεύτερου του ξινίζει, του αλλουνού του βρομάει κάτι κ.λπ. κ.λπ. Οποιος Ελληνας ή ξένος πάει να κάνει μια δουλειά έχει να διηγηθεί ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ που του συμβαίνουν ακόμη μέχρι και σήμερα. Ούτε να ΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ άδειο ακίνητο του Δημοσίου δεν μπορείς, πόσο μάλλον να αγοράσεις! Εάν πιστεύουμε ότι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη θα έρθουν μόνο με ευχολόγια, ε, ας βάλουμε κάνα φλουρί στις πίτες που θα κοπούν για το 2013. Αλλα λεφτά δεν έρχονται ούτε με σφαίρες!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: