Θα χαρώ να παρευρεθείτε στην παρουσίαση των κρασιών της ποικιλίας Montepulciano,
που θα γίνει την Πέμπτη 13/12/2012 στις 9.00 μ.μ., στο lounge bar McOza.
Μ΄ εκτίμηση
Ταζογλίδου Ευστρατία
http://www.ampeli.gr/ οινοσ-και-υγεια/ μελύδιος-ανεμόλια
που θα γίνει την Πέμπτη 13/12/2012 στις 9.00 μ.μ., στο lounge bar McOza.
Μ΄ εκτίμηση
Ταζογλίδου Ευστρατία
http://www.ampeli.gr/
ΜΕΛΥΔΙΟΣ |
ήταν ένα χάδι του αέρα.... ήταν οι φωνές, τα γέλια, τα ξεφωνητά που άγγιξαν τις ρώγες των σταφυλιών και χύθηκαν οι πρώτες γλυκές κόκκινες σταγόνες του μούστου... Μελίνα, Λύδια συλλαβίσαμε και όλα μαζί ενώθηκαν να μας δώσουν τον μελύδιο οίνο |
Το
κρασί Μελύδιος είναι το φρέσκο, το νεαρό κρασί γεμάτο φρουτώδη αρώματα,
δαμάσκηνου και βατόμουρου. Έχει χρώμα βαθύ κόκκινο με μωβ ανταύγειες.
Στο στόμα είναι γεμάτο, πλούσιο με διακριτική γλυκύτητα. Ένα υψηλόβαθμο
νόστιμο κρασί που μπορεί να καταναλωθεί με φαγητό αλλά πολύ ευχάριστα
και μόνο του.
Με την φροντίδα της γεωπόνου Τ.Ταζογλίδου
13,5% Vol
|
ΑΝΕΜΟΛΙΑ |
Ανεμόλια στη γλώσσα του Ομήρου είναι τα λόγια του ανέμου, τα μάταια, τα κενά. Το κρασί ανεμόλια είναι το μέσο διαφυγής από την ασφυκτική καθημερινότητα και η απόβαση στην ηρεμία, στην χαλάρωση στη διασκέδαση. |
Παλαιωμένο σε δρύινα γαλλικά βαρέλια είναι ένα κρασί με πολύπλοκο άρωμα άγριων μούρων, βύσσινου και πράσινου πιπεριού. Το χρώμα του είναι έντονα ρουμπινί. Στο στόμα διακρίνεται η στιβαρή δομή του καθώς η οξύτητά του εξασφαλίζει μεγάλης διάρκειας επίγευση. Οι μαλακές ταννίνες του χαρίζουν ένα βελούδινο σώμα.
Παράγεται απο την ποικιλία Montepulciano καλλιεργούμενη στο ξεχωριστό αμπελοτόπι Τριλόφου Νάουσας.
Με την φροντίδα της γεωπόνου Τ.Ταζογλίδου
14% Vol
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου