Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση - διμαρτυρία της ΑΕΠ - Ακαδημίας Βέροιας


Το Σάββατο στο γήπεδο της Ραχιάς πραγματοποιήθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΠ Βέροιας και τον Αχιλλέα Νεοκάστρου. Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από δημοσιογράφους και θεατές ως "διαφήμιση του ποδοσφαίρου". 
Με μεγάλη μας λύπη και προς μεγάλη μας απογοήτευση χαρακτηρίζουμε την απόφαση του διαιτητή Καραντώνη στο 82’ για πέναλτι ως "δυσφήμιση της διαιτησίας"
Ωθούμενοι από έντονη οργή για την αδικία σε βάρος της προσπάθειας που καταβάλλουν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδος μας προβαίνουμε σε καταγγελία της εν λόγω απόφασης- κάτι που αντιβαίνει στη συνήθη τακτική και νοοτροπία μας, να μη χαρακτηρίζουμε αποφάσεις διαιτητών. Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόδοση πέναλτι καθόρισε το αποτέλεσμα ενός αγώνα και μας αφήνει αμφιβολίες κατά πόσο οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος στο οποίο όλοι έχουμε δικαίωμα. 
Αποφάσεις όπως αυτή του κ. Καραντώνη γυρνούν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω σε νοοτροπίες που και οι ίδιοι οι διαιτητές θέλουν πια να αποβάλλουν. 
Από την πλευρά μας δηλώνουμε πως σε πείσμα όλων των "αντιπάλων" μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια- μέσα στα αθλητικά πλαίσια, να διδάσκουμε στους ποδοσφαιριστές μας ήθος, να τους μαθαίνουμε το ποδόσφαιρο όπως αυτό πραγματικά είναι, να απολαμβάνουμε το παιχνίδι. 
Και αυτό να μην θεωρηθεί αδυναμία...
 
Με τιμή,
ΑΕΠ- Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: