Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Χτυπούσε ανηλεώς το μόλις δύο μηνών κουτάβι

Οι σπαρακτικές κραυγές ενός σκυλιού το μεσημέρι της Δευτέρα 25/2 αναστάτωσαν μια γειτονιά στο χωριό Δωροθέα στην Πέλλα. Με την δικαιολογία ότι το μόλις μηνών κουταβάκι - το οποίο είχε εγκαταλειφτεί στην συγκεκριμένη γειτονιά μαζί με τα άλλα τέσσερα αδελφάκια του από άγνωστο - του έφαγε δύο κότες, ένας άνδρας κάτοικος της περιοχής χτυπούσε το νεαρό ζώο. Γείτονες βγήκαν αναστατωμένοι έξω να δουν τι συμβαίνει και μία γυναίκα έτρεξε προς τα εκεί απ’ όπου ακούγονταν τα ουρλιαχτά απαιτώντας να μάθει τι είχε συμβεί.

Όταν ρώτησε τον γείτονα της αν είχε σκοτώσει το ζώο εκείνος ευθαρσώς της δήλωσε πως "ναι, το σκότωσα". Η γυναίκα ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και τον Σύλλογο Φίλων Ζώων Αριδαίας "Η Ελπίδα", ο οποίος με την σειρά του ενημέρωσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Αριδαίας.





Αναμένοντας το περιπολικό, ο δράστης ετοιμάστηκε να φύγει προς άγνωστη κατεύθυνση. Μέλη του συλλόγου τον σταμάτησαν και απαίτησαν να τους δώσει το κουτάβι για να μάθουν ποια ήταν η τύχη του. Τότε εκείνος αποκάλυψε πως δεν το είχε σκοτώσει, αλλά το είχε βάλει σ’ ένα τσουβάλι για να το πετάξει, άγνωστο πού, γιατί όπως είπε το κουτάβι του είχε φάει δύο κότες.



Το ζωάκι βρισκόταν μέσα σε πλαστικό τσουβάλι για λιπάσματα το οποίο το είχε κλείσει με σύρμα. Ήταν παγωμένο, ακίνητο και τρομοκρατημένο. Βγάζοντάς το από την σακούλα, το μόνο που ήθελε ήταν να προστατευτεί και δάγκωνε όποιον το έπιανε. Μετά από λίγο ηρέμησε και αφέθηκε στη ζεστή αγκαλιά εθελοντή.




Μάρτυρες και εθελοντές του συλλόγου κατευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας όπου και κατέθεσαν εναντίον του δράστη και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της.

Από πολύ νωρίς λοιπόν ακόμα ένα ζώο γνώρισε την σκληρότητα των ανθρώπων. Ήρθε σε αυτή την ζωή σαν ανεπιθύμητο προϊόν γέννας, εγκαταλείφτηκε, πείνασε, κρύωσε και στο τέλος κακοποιήθηκε. Αυτός είναι ο πολιτισμός μας τονίζει ο Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας "Η Ελπίδα".




Η Βάλι (από το τσουβάλι), θα γίνει ένα υπέροχο, μικρόσωμο γκριφονάκι, από του οποίου τα μάτια πρέπει να διώξουμε την θλίψη. Το ίδιο θα γίνει και η Σάλι, η αδελφούλα της, που πετάχτηκε κι αυτή σαν σκουπίδι στους δρόμους της Δωροθέας από κάποιον "ευσυνείδητο" ιδιοκτήτη ζώου συντροφιάς. Όσοι ενδιαφέρεστε για τις δύο αδελφούλες, καλέστε στο Σύλλογο Φίλων Ζώων Αριδαίας "Η Ελπίδα" στο τηλέφωνο: 6974711945.

Δεν υπάρχουν σχόλια: